NRK Meny
Normal

Gransker to dødsfall ved omsorgsbolig i Moss

En ansatt skal ha varslet om at begge skal ha dødd uventet i løpet av de siste månedene.

Svein Rønsen, assisterende fylkeslege Svein Rønsen

Assisterende fylkeslege Svein Rønsen sier at de har opprettet tilsynssak.

Foto: Christian Nygaard-Monsen

Fylkeslegen i Østfold gransker to dødsfall ved Rosnes Bo og behandlingssenter i Moss, skriver VG.

Anonymt varslingsbrev

En ansatt skal ha varslet om at to personer har dødd uventet i løpet av de siste månedene. Assisterende fylkeslege Svein Rønsen sier til avisen at han tar varselet på alvor.

– Foreløpig har vi ikke mottatt opplysninger ut over det som fremgår av varslingsbrevet. Vi tar alle varsler alvorlig. Men vi kan ikke vurdere alvorlighetsgraden av denne saken før vi har behandlet den, sier han.

I det anonyme varslingsbrevet skriver avsenderen om sterkt kritikkverdige forhold som følge av redusert bemanning på grunn av nedskjæringer i budsjettet.

Kommunalsjefen: – Vi driver forsvarlig

På bakgrunn av brevet ba advokaten til den ene personens pårørende om at fylkesmannen i Østfold gjennomførte tilsyn.

Rønsen har bedt om en redegjørelse fra Moss kommune som han ikke har fått ennå.

Kommunalsjef for helse og omsorg i Moss, Lasse Henriksen, vil foreløpig ikke kommentere de to dødsfallene, men tilbakeviser at de driver uforsvarlig.

– Dette er en virksomhet som leverer god kvalitet, og som leverer tjenester i forhold til vedtatt pleiefaktor for bo- og servicesenter, sier han til VG.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Det må bevilges mer penger

    -Vi løser ikke problemene på Sykehuset Østfold uten å bruke mer penger. Det sier Arbeiderpartiets Stein-Erik Lauvås. I dag var det møte mellom Østfoldbenken på Stortinget og sykehusets ledelse og tillitsvalgte. Lauvås er enig med flere fra sykehuset i at akuttmottaket må bygges ut. -Det må penger til for å løse den daglige driften, bemanningen må stå i stil til hva slags oppgaver som skal løses og dette er helsestatsrådens ansvar, sier Lauvås.

  • Kun 1 av 3 russebiler besto test

    Kun en av tre russebiler bestod den tekniske kontrollen Statens vegvesen har gjennomført de siste ukene. Russen er flinke til å rette opp mangler, men fortsatt er det mange russebiler på norske veier som ikke er godkjent, sier Linda Botten i Statens vegvesen.