NRK Meny
Normal

Pensjonister vil hjelpe Bullen til OL-gull

Brytertalentet Grace Bullen (18) ble overrasket da hun ble overrakt et treningsstipend på 30.000 kroner fra en gjeng treningsglade pensjonister i Fredrikstad.

Brytertalentet Grace Bullen (18) ble overrasket da hun ble overrakt et treningsstipend på 30.000 kroner fra en gjeng treningsglade pensjonister i Fredrikstad.

De pensjonerte kameratene vil hjelpe brytertalentet Grace Bullen til å oppnå målet om å bli verdens beste bryter.

Selv ikke da treningsommet ble fylt opp av fotografer og journalister gikk det opp for 18-åringen at noe spesielt var på gang.

– Jeg tenkte bare at folk ville se hvordan jeg trener når jeg er sammen med andre. Men det ble noe helt annet enn hva jeg trodde. Jeg synes bare det er gøy å trene med dem, også kommer de med en sånn gave. Det er mye penger. Nå skal jeg trene oftere med dere, ler hun.

Pengene har blitt samlet inn av en gruppe med pensjonister og seniorer som trener sammen på Family Sports Club i Fredrikstad.

Overrekkelsen av sjekken på 27.500, samt 2500 kroner i kontanter til «plaster til motstanderne», ble holdt hemmelig for Bullen - helt til slutten av dagens treningsøkt.

Vil bidra til OL-satsing

Idrettsstipend til Grace Bullen

Grace Bullen fikk et idrettsstipend på 27.500 kroner i dag.

Foto: Beate Grøndahl/NRK

Bindingen mellom pensjonistene og det unge brytertalentet er at de deler på trener Gheorghe Costin.

– Det er alltid morsomt å komme hit og trene med seniorgruppa. Det er inspirerende å se at man kan holde på med trening så lenge, de er faktisk mer livlige enn folk på min egen alder. Det er bare moro! forteller Bullen.

Ettersom de har samme trener føler pensjonistene et slags eieforhold til Bullen, som kan bli den første OL-medaljevinner fra Fredrikstad siden Leif Jensen tok gull i vektløfting i 1972.

– Vi synes det er stas å ha samme trener, og vi vil gjerne gi vårt bidrag til Grace Bullens framgang og satsing mot sommer-OL 2016. Hun er et stort forbilde både for andre ungdommer og for oss i seniorgruppa, forteller Bengt Børresen.

Se hvordan Grace Bullen trener til OL i 2016 her:

Dette er en jente med en helt spesiell historie. En historie som startet på flukt og i frykt i det krigsherjede Sør-Sudan. For Grace Bullen, foreldene og søsknene kunne hver dag blitt deres siste. Men heldigvis, 4 år gammel kom Grace og familien i trygghet, til Norge og Fredrikstad. Hun er tøffere enn de fleste og med beinhard jobbing og tro på at alt er mulig har 18-åringen så langt vunnet EM, VM og OL i de yngre klassene i bryting. Nå er målet gull i OL i Rio de Janeiro. Reporter: Kim Peder Rismhyr, foto: Bjørn Ruud/Margreth Helland, redigerer: Ingvill Øvretveit

SE VIDEO: Det er ekstremt mye krefter i sving når Grace Bullen trener for å bli verdens beste bryter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tyv tatt på fersken

    En tyv tok seg inn på en bensinstasjon på Borgenhaugen i Sarpsborg ved 02-tiden i natt. En ansatt på bensinstasjonen konfronterer butikktyven. Tyven svarer med å kaste gjenstander på den ansatte og forsvinner fra stedet. Politiet har en god beskrivelse av gjerningsmannen. Den ansatte fikk ryggsmerter etter hendelsen.

  • Mann til sykehus med skuddskader

    En mann i 30-årene ble fraktet fra Tistedal i Halden til sykehus med skuddskader lørdag kveld. – Det er foreløpig ukjent skadeomfang. Det er ennå uklarheter om hvordan dette er skjedd, skriver politiet på Twitter.
    Politiet har innledet etterforskning ved Rema 1000 i Tistedal der meldingen om mannen først kom.
    (NTB)