NRK Meny
Normal

Dennis Olsen på pallen i WSK-løp

Unggutten Dennis Olsen fra Våler kommune, nord for Moss, havnet i helgen på pallen under et gokart-løp i Napoli.

Dennis Olsen fra Våler er en av norgeshistoriens største motorsporttalenter.

Dennis Olsen fra Våler er kanskje en av norgeshistoriens største motorsporttalenter.

Dennis Olsen, 15 år fra Våler er kanskje et av Norges største motorsporttalenter gjennom tidene.

Han er tre ganger norgesmester, og i tillegg har han et antall andre seiere og pallplasseringer i forskjellige klasser innen motorsporten.

I helgen havnet han nok en gang på pallen under et WSK-løp i Napoli. Han har allerede begynt å tiltrekke seg oppmerksomhet fra store Formel-1 lag.

Blant 75 av verdens beste kartførere i klassen KF2, havnet unggutten fra Våler på tredjeplass.

– Vi hadde ikke sjangs i finalen da vi ikke traff på justeringene, men jeg er veldig godt fornøyd med 3. plassen likevel, sier Dennis i en pressemelding.

«Min Idrett»

I en alder av kun 15 år blir han ansett som norgeshistoriens kanskje største motorsporttalent. Han har vært med i NRK-satsningen «Min Idrett», hvor ukjente nordmenn som er helt i verdenstoppen i sine idretter, blir presentert.

Flere speidere har allerede uttrykt interesse for Våler-gutten, som allerede har rukket å bli brennhet på Formel-1 markedet, til tross for sin unge alder.

Se dokumentaren om Dennis her:

Han får også gode skussmål fra sin nylig ansatte manager, Harald Huysman, som har hjulpet Formel-1 stjerner som Jensen Button og Kimi Räikkönen til verdenstoppen.

– Det er fortsatt tidlig, men Dennis har det som skal til. Han er den første nordmannen som virkelig har potensialet til å nå Formel 1, sier Huysman til nrk.no.

Neste løp for det lovende talentet er siste helgen i mars på Castelletto i Kroatia.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for ulovlig gevær


    En mann i slutten av 50-årene er dømt til fengsel i 16 dager, etter at politiet fant et salonggevær med avsaget løp hjemme hos mannen i fjor sommer. Politiet rykket ut til boligen i Fredrikstad, etter melding om at det ble truet med kniv der. Mannen erkjente ikke straffskyld da saken var var oppe for tingretten. Retten kom likevel fram til at mannen oppbevarte våpen uten tillatelse.