NRK Meny
Normal

Godtar ikke at politimillioner trekkes tilbake

Det er ikke akseptabelt at Politidirektoratet trekker tilbake midler fra politiet i Østfold, mener ordføreren i Sarpsborg.

Sindre Martinsen-Evje

Sarpsborgs ordfører reagerer på millionkuttene i Østfoldpolitiet.

Foto: Christopher Oulie/NRK

– Det er forstemmende at POD bygger opp sitt eget byråkrati, fremfor å få flere hoder og hender ut i gatene, sier Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen-Evje (A).

- Det er uakseptabelt, og det er det jeg fryktet med den nye reformen.

Skulle være vinnerne etter budsjettet

Østfold politidistrikt skulle få 14 nye stillinger, ifølge årets statsbudsjett. Nå må 24 stillinger holdes ledige i stedet, sier Politiets Fellesforbund. fordi Politidirektoratet har trukket nesten åtte millioner kroner ut av Østfold politidistrikt til egen drift.

– Vårt reelle driftsbudsjett er såpass svekket at vi må holde flere stillinger ledig enn det vi har fått tildelt i budsjettet for i år. Det er for i det hele tatt å få det til å gå rundt, sa leder i politiets fellesforbund Østfold, Runar Arnesen, til NRK på fredag.

Kommer alle til gode

Politidirektoratet avviser at 8 millioner kroner som har blitt trukket tilbake fra Østfold politidistrikt går i eget byråkratisluk. Pengene kommer hele politiet til gode, sier assisterende politidirektør i Politidirektoratet Vidar Refvik.

Politimester i Østfold, Steven Hasseldal

På grun nav tidigere innsparinger er det ikke annet å gjøre nå enn å begrense antall stillinger, opplyser politisjef Steven Hasseldal i Østfold.

Foto: NRK

– De pengene går til utvikling av datasystemene våre, og vi har fått et nytt politisamband som koster til mye penger, og som kommer distriktene til gode.

Har allerede kuttet alt annet

Politimester i Østfold, Steven Hasseldal, sier kuttet fører til færre folk på jobb.

– Vi har fått kutt på åtte millioner, det må vi spare inn. Vi har skåret investeringer og drift inn til beinet, så nå når vi får et ytterligere trekk, så betyr det færre folk i arbeid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for kjøring i rus

    En bil stanset ikke for kontroll på fylkesvei 115 i Svinndal i dag. Politiet melder at bilen etter hvert stanset ved Svinndal kirke. Føreren av bilen mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Sjåføren fremstilles for blodprøver og blir anmeldt av politiet.

  • Innbrudd i bil i Moss

    Politiet melder at det har vært innbrudd i en bil i Slalombakken i Moss. Innbruddet har skjedd mellom klokka 21.00 i går og klokka 15.00 i dag. Politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelse.