NRK Meny
Normal

Positive trafikktall

Rygge sivile lufthavn kan notere gode passasjertall i august. Nedgangen er langt mindre en ventet. Det betyr også at økonomien styrkes.

Ryanair på Rygge

Ryanair har kuttet ruter på Rygge. Det har ført til nedgang i trafikken i år.

Foto: Lars H. Pedersen / NRK

Som følge av at Ryanair har kuttet minst ti destinasjoner på Rygge i år, har ledelsen ved lufthavnen ventet minst 20 prosent nedgang totalt i år.

Tallene for august viser at nedgangen i den siste sommermåneden bare er på fire prosent, og at trafikken totalt i år har gått ned med 10,8 prosent på Rygge.

Årsakene er flere, tror markedssjef i Rygge sivile lufthavn AS, Silje Thoresen.

Silje Thoresen

Markedssjef i Rygge sivile lufthavn er glad for at passasjertallet ikke har gått så mye ned som de fryktet.

Foto: Camilla Næss / NRK

– Flere aktører i flymarkedet har redusert tilbudet i år, og det gjør at etterspørselen øker på det tilbudet som er igjen. Samtidig har en litt dårlig sommer ført til at mange vil reise, sier hun.

Tallene viser at den såkalte kabinfaktoren øker, altså at flyene i gjennomsnitt frakter flere passasjerer enn i fjor.

Mistet mange ruter

Fasiten for sommeren på Rygge kan også tyde på at folk kjøper flyreiser for å få seg en tur, og at kundene ikke svikter selv om populære destinasjoner er borte.

Av rutene som har forsvunnet fra Rygge siden i fjor, er Berlin, Roma og Barcelona.

– Det er riktig, det ser ut som om folk er villige til å reise, og at de finner de rutene som er igjen attraktive, sier Silje Thoresen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann gikk berserk på Rømskog spa

    Politiet måtte i natt ta hånd om en beruset mann i 20-årene etter at han gikk berserk på Rømskog spa. Ifølge politiet var mannen i slåsskamp med flere andre personer, og han gikk også løs på flere biler og på interiøret til spa-anlegget. Mannen er anmeldt og blir avhørt søndag.

  • Anmeldt etter utforkjøring

    En bilfører er politianmeldt etter at hun kjørte av veien ved E18 ved Lundeby i Eidsberg tidligere i dag. Det melder Smaalenenes Avis. Kvinnen erkjente samtidig straffskyld for uaktsom kjøring. Ingen personer kom til skade i ulykken.