NRK Meny
Normal

Positive trafikktall

Rygge sivile lufthavn kan notere gode passasjertall i august. Nedgangen er langt mindre en ventet. Det betyr også at økonomien styrkes.

Ryanair på Rygge

Ryanair har kuttet ruter på Rygge. Det har ført til nedgang i trafikken i år.

Foto: Lars H. Pedersen / NRK

Som følge av at Ryanair har kuttet minst ti destinasjoner på Rygge i år, har ledelsen ved lufthavnen ventet minst 20 prosent nedgang totalt i år.

Tallene for august viser at nedgangen i den siste sommermåneden bare er på fire prosent, og at trafikken totalt i år har gått ned med 10,8 prosent på Rygge.

Årsakene er flere, tror markedssjef i Rygge sivile lufthavn AS, Silje Thoresen.

Silje Thoresen

Markedssjef i Rygge sivile lufthavn er glad for at passasjertallet ikke har gått så mye ned som de fryktet.

Foto: Camilla Næss / NRK

– Flere aktører i flymarkedet har redusert tilbudet i år, og det gjør at etterspørselen øker på det tilbudet som er igjen. Samtidig har en litt dårlig sommer ført til at mange vil reise, sier hun.

Tallene viser at den såkalte kabinfaktoren øker, altså at flyene i gjennomsnitt frakter flere passasjerer enn i fjor.

Mistet mange ruter

Fasiten for sommeren på Rygge kan også tyde på at folk kjøper flyreiser for å få seg en tur, og at kundene ikke svikter selv om populære destinasjoner er borte.

Av rutene som har forsvunnet fra Rygge siden i fjor, er Berlin, Roma og Barcelona.

– Det er riktig, det ser ut som om folk er villige til å reise, og at de finner de rutene som er igjen attraktive, sier Silje Thoresen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Færre innbyggere i Eidsberg

    Eidsberg hadde den største nedgangen i folketallet av kommunene i Østfold første kvartal i år, med en nedgang på 33 innbyggere. Fredrikstad hadde den største økningen, med 162 nye innbyggere. Askim og Våler hadde også stor økning i folketallet i perioden.

  • Går for felles renseanlegg

    Styret i Frevar, Fredrikstads selskap for vann, avløp og renovasjon, sa tirsdag ja til planene om å bygge et felles renseanlegg for Fredrikstad og Sarpsborg, skriver Fredriksstad Blad.
    De to kommunene kan spare over 250 millioner kroner på et felles renseanlegg, i forhold til å ruste opp anleggene i begge byer. Nå er det opp til politikerne å avgjøre saken.