NRK Meny
Normal

God indikasjon foran Rally Sardinia

Petter Solberg var raskest på shakedown i Italia. Foran helgens VM-runde må Petter Solberg være mer offensiv enn tidligere.

Petter Solberg

Petter Solberg trenger sårt VM-poeng. I helgen får han en ny mulighet i Italia.

Foto: Tony Welam

– Etter at vi måtte bryte i Jordan, skal jeg innrømme at vi kommer til å satse ekstra mye på en god plassering her, sier Solberg i en pressemelding.

Petter Solberg har hatt en heller laber start på årets VM-sesong og etter fire runder ligger Spydeberg-føreren på en femteplass i sammendraget.

Franskmannen Serbastien Loeb (74. poeng) topper med over dobbelt så mange poeng som Solberg (31. poeng).

LES OGSÅ:

Trenger sårt VM-poeng

– Jeg har satt et mål om å vinne helgens runde, for jeg trenger poengene, sa Solberg til WRC.com.

Under torsdagens shakedown, som er en liten testrunde førerne får før de tellende fartsprøvene starter, kjørte Solberg inn til beste tid. På plassene bak, fulgte Jari-Matti Latvala (+ 0,7), Mads Østberg (+ 0,8), Sebastien Ogier (+ 2,6) og Henning Solberg (+ 2,7)

Løpet starter fredag morgen med fire helt nye fartsprøver som hver kjøres to ganger, i området rundt Siamanna. Fredag er det også Remote-Service i Siamanna.

LES OGSÅ:

Mener løpet passer ham ypperlig

Lørdag kjøres det seks fartsprøver og rallyet avsluttes med fire prøver på søndag. Siste fartsprøve SS18 Gallura, 8,24 kilometer lang, er løpets Power Stage og direktesendes på TV.

Her vil de tre raskeste i mål ta ekstra poeng som teller i VM-sammenheng. Underlaget er grus.

Men det er ikke bare Petter Solberg som trenger poeng. Eyvind Brynildsen kjører i PWRC-klassen og er sulten på en plass i toppen.

– Jeg har planer om en plass på pallen, og det tror jeg vi skal klare. Har kjørt her en gang før, og prøvene passer meg ypperlig, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.