NRK Meny
Normal

Var ønsket av Chelsea - klar for Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 bekreftet i dag at de har signert en spiss med flere års erfaring fra Eliteserien og Allsvenskan.

Spilleren det er snakk om er 22 år gamle Glenn Roberts fra Oslo.

Roberts kommer til klubben fra Aalesund, der han har spilt siden 2008, og har blitt enig med Sarpsborg 08 om en toårs-kontrakt. Forrige sesong var han på utlån til Allsvenskan-klubben Åtvidabergs FF, men klarte ikke å redde dem fra nedrykk.

Oslo-gutten startet proffkarrieren for Vålerenga og var i starten av karrieren regnet som et av Norges aller største talenter.

Ønsket av Chelsea

Etter en kamp mot Viborg i Østfoldhallen i starten av 2006, der Roberts scorte to mål, fikk Vålerenga en mail der den engelske storklubben Chelsea meldte sin interesse.

Les også:

Han ble imidlertid i Oslo for å kjempe om en plass på a-laget til bohemene, og debuterte i Eliteserien mot Lyn i 2006 - 17 år gammel. Totalt fikk spissen 16 ligakamper for hovedstadsklubben, og noterte seg for ett ligamål.

I trøbbel etter bytur

Etter et låneopphold hos Nybergsund, og en meniskoperasjon, ble Roberts solgt til Aalesund i 2008. Der ble han gjenforent med sin gamle trener Kjetil Rekdal, og fikk totalt 23 ligakamper og 3 mål for de oransje og blå.

Han havnet imidlertid i trøbbel etter en fuktig bytur, noe som sørget for at Aalesund aktivt forsøkte å selge spilleren i 2009. Det hele endte med at Roberts ble værende i klubben.

Les også:

Roberts kjenner forøvrig den nye Fredrikstad-spilleren Jørgen Horn fra tiden i Vålerenga, også han en spiller som er «beryktet» for å havne i trøbbel etter fuktige byturer.

Uforløst potensiale

I fjorårs-sesongen ble Roberts lånt ut til Allsvenskan-klubben, Åtvidabergs FF, som også skaffet seg opsjon på kjøp av spissen. I den svenske klubben fikk Roberts 10 ligakamper og ett mål, og klarte ikke å redde klubben fra nedrykk.

Les også:

Nå er det altså Sarpsborg 08 som skal prøve å få nytte av det uforløste potensialet til Roberts.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Ullerøy

    Trafikkulykke rv. 110 ved Ullerøy i Sarpsborg. En lastebil og en personbil har kollidert på riksvei 110 i Ullerøy. En bilfører som klager på smerter i skulderen tas hånd om av ambulansepersonell, melder politiet på Twitter.

  • Slutt på minibussruter

    Nå blir det snart slutt på minibussrutene i Fredrikstad, det melder Fredriksstad Blad.
    Fra 25. juni vil minibussrutene erstattes av busstilbudet Flexx. Flexx er et tilbud hvor kunden kan bli hentet hjemme, men det krever forhåndsbestilling.