NRK Meny
Normal

Glemmen må stenge skolebygg

Glemmen videregående skole må stenge E-blokka på grunn av setningsskader. Eksperter skal nå vurdere om bygget kan brukes for undervisning.

Glemmen videregående skole

E-blokka ved Glemmen videregående skole stenges.

Foto: Anne Ognedal/NRK

Blokka som stenges brukes blant annet til å undervise i bilmekanikerfaget og sveising, og rommer et bilverksted og 250 elever.

I dag har elevene studiedag, men i morgen må de møte i skolens elevsenter klokken 08.10, skriver Fredriksstad Blad.

– Der vil de rammede elevene få et annet tilbud de nærmeste dagene. Det er fortsatt over 1000 elever på Glemmen som har sin ordinære skolegang, så det er ingen grunn til bekymring, sier rektor ved Glemmen, Gunhild Rosnes.

Hjelp fra næringslivet

Gunhild Rosnes

Glemmen-rektor Gunhild Rosnes påpeker at det ikke er noen grunn til bekymring for elever eller foreldre.

Foto: Arne Glomdal

Skolen har lenge visst at bygget har setningsskader, men forrige uke gjennomførte tekniske eksperter fra Norconsult undersøkelser som viste at bygget er i bevegelse, og at blant annet vannrør står i spenn.

De neste ti dagene skal eksperter innenfor grunnforhold, geoteknikere og statikere gjøre ytterligere undersøkelser for å sikre bygget, og vurdere om bygget er trygg for undervisning.

I mellomtiden gjør lærere og ledelsen ved skolen sitt beste for å gi elevene god undervisning.

– Vi er et godt lag på Glemmen, med veldig kompetente folk, og vi har en veldig god dialog med fylkeskommunen. Sammen har vi jobbet målrettet og systematisk for å lage en plan for hva vi skal gjøre på kort sikt. Våre folk jobber veldig hardt for å finne løsninger på dette, forteller Rosnes.

Blant annet innebærer det at de rammede elevene må gjennomføre deler av undervisningen utenfor skolens lokaler.

– En av styrkene til Glemmen er at vi gjennom mange år har skaffet veldig sterke relasjoner til næringslivet. Vi har allerede etablert et samarbeid med Toyota i Fredrikstad, slik at vi kan låne verksteder og foreta en del av undervisningen der. Vi har også et nært samarbeid med lederen for bilfag i Østfold. Det er mange som ønsker å hjelpe oss i denne situasjonen, sier rektoren.

– Ingen grunn til bekymring

Rosnes forteller at skolen jobber med langsiktige planer parallelt med arbeidet med å stenge blokka, flytte elevene og finne ut av risikograden.

– Vi må jobbe med scenarioet om at dette er en blokk som vi ikke kan fortsette med med undervisning i.

Rektoren påpeker at skolen også har nærområder og leiemuligheter, som gjør at de ser lyst på å kunne løse problemene både på kort og lang sikt.

– Det er viktig å få frem at det ikke er noen grunn til bekymring for verken elever, foreldre eller ansatte. Glemmen skal være, og er en veldig god og trygg skole.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: