NRK Meny
Normal

Gleder seg til å åpne kirken

Karin-Elin Berg ble onsdag valgt inn som leder i Borg Bispedømmeråd. Hun gleder seg stort til å åpne kirken for alle.

Karin Elin Berg, Åpen folkekirkes liste i Borg bispedømme

Karin-Elin Berg fra Åpen Folkekirke blir ny leder i Borg Bispedømmeråd.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

– Jeg syns det er fint å endelig få lov til å være med og påvirke den kirken jeg har vokst opp med.

Det forteller Karin-Elin Berg fra Åpen Folkekirke, nyvalgt leder for bispedømmerådet i Borg. Hun mener folk i det store og hele ikke kommer til å merke at rådet har fått ny leder, men hun ønsker i stor grad å jobbe for en mer demokratisk kirke.

– Det kommer nok ikke til å bli noen dramatisk endring. Det har vært veldig mye bra arbeid i Borg bispedømme over lengre tid. Men når det er sagt er det klart at velgerne har gitt oss i Åpen Folkekirke et mandat til å sikre hvilken retning kirken skal ta fremover. Både på bisperådet og i kirkemøtet.

Vil demokratisere kirken

Hun gleder seg til å begi seg ut på arbeidet med å gjøre kirken mer tilgjengelig for folket, slik hun sier det selv. Hun håper å få flere til å døpe barna sine, få flere til å gå på gudstjenesten. At barn i større grad skal få en trosopplæring og at kirken skal være et samfunnssnøre og ikke minst ha en relevant plass hos mennesker. Og hun er helt klar på hvorfor det er så viktig at kirken drives demokratisk.

– Jeg er opptatt av at alle medlemmer i kirken skal få en påvirkning på hvilken retning kirken går i, og da må man ha et demokrati.

Kan forekomme forskjeller

– Men er det ikke også viktig at medlemmene vet hva de får, uansett om de går inn i en kirke på vestlandet, østlandet eller Nord-Norge?

– Jeg tror nok at man i hovedsak vil få det samme hovedbudskapet. Det kan godt være at det vil forekomme noen teologiske forskjeller rent profilmessig mellom menigheter og prester. Men slik har det vært alltid. Det er nettopp dette som har utviklet kirken de siste 2000 årene. Også skal vi huske på at vi nettopp har gjennomført en gudstjenestereform hvor et av hovedmålene var at gudstjenesten skal være gjenkjennelig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Har kontroll på brannen

    Brannvesenet har nå full kontroll på brannen i et næringsbygg i St. Nikolas-gate i Sarpsborg. Det er kun mindre flammer på branntomta, skriver politiet på Twitter. Ingen personer ble skadd i brannen.

  • I ferd med å få kontroll på brannen

    Politiet melder at brannvesenet nå er i ferd med å få kontroll på brannen i Sefa-bygget i Sarpsborg. Det lokale brannvesenet får bistand av mannskaper fra flere andre kommuner i Østfold.

    Laster Twitter-innhold