NRK Meny
Normal

– Drømmen er å høre barna i Sarpsborg synge på 17. mai

I hele vår har nordmenn laget sine egne versjoner av jubileumssangen til Grethe Myhre Skottene og Carl-Andreas Næss. Se og hør dem her!

Carl-Andreas Næss og Grethe Myhre Skottene

Sangen er skrevet av Grethe Myhre Skottene og komponert av Carl-Andreas Næss. Begge fra Sarpsborg.

Foto: Terje Sten Johansen

– Det har kommet mange forskjellige tilbakemeldinger. Noen synes at sangen har blitt «surret» med, mens andre synes det bare er morsomt, sier Grethe Myhre Skottene (66) fra Sarpsborg.

I fjor lyste presidentskapet på Stortinget ut en konkuransse, der oppdraget var å gi det norske folk en ny marsj i anledning Grunnlovens 200-årsjubileum.

Vinneren ble «Det går et festtog gjennom landet», skrevet av Skottene (tekst) og Carl-Andreas Næss (melodi/arrangement).

– Hakkebakkeskogen var morsom

I mars ba NRK og Norge Rundt nordmenn om å sende inn sine egne versjoner av jubileumssangen.

Skottene har fått med seg flere av versjonene, men klarer ikke helt å plukke ut en personlig favoritt.

– Jeg kan ikke sette versjonene opp mot hverandre, alle har sitt eget uttrykk. Det var en gave til folket, og folket har tatt imot og svart på sin egen måte. Jeg synes hele mangfoldet har kommet frem, sier hun.

– Men umiddelbart synes jeg at den fra Hakkebakkeskogen var litt morsom, legger hun til.

Se versjonen til Trine Ulfeng alias Klatremus her:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Created by InfoDispatcher

Fikk korpsversjonen live på døra

Tekstforfatteren forteller at det nesten har vært litt uvirkelig at sangen har blitt tatt så godt imot av det norske folket.

– Jeg var veldig spent på hvordan dette ville bli. At det har blitt tatt godt imot er veldig hyggelig. Det blir veldig personlig, sier hun.

Skottene har også fått høre en av korpsversjonene av sin egen marsj på nært hold.

– Det kom et jente- og guttekorps forbi her og de stoppet opp og spilte jubileumsmarsjen rett utenfor porten. Det var veldig sterkt.

Hva er din drømmeversjon av «Det går et festtog gjennom landet»?

– Jeg har ikke noen drømmeversjon. Men når jeg får høre alle barna unisont synge sangen i Kulåsparken i Sarpsborg på 17. mai, så er det drøm nok for meg. Det er ikke alle som får oppleve noe sånt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skader i armen

    En bilfører sjekkes for skader i armen etter kollisjonen i Osveien i Rakkestad. To biler var involvert, det er ikke meldt om andre skader, opplyser politiet.

  • Ny trafikkulykke Rakkestad

    To biler har kollidert i Osveien i Rakkestad, melder politiet. To personer skal være involvert, det er ikke meldt om personskader. Nødetatene er på vei.