NRK Meny
Normal

– Sarpsborg er min familie

Makhtar Thioune og Molde ble knust av effektive Sarpsborg 08, men etter kampen var det brede smilet fortsatt på plass.

Makhtar Thioune

Makthar Thioune var glad for å møte «familien» igjen.

Foto: Vidar Tangerud/NRK

Senegaleseren spilte for Sarpsborg-laget i tre år og rakk å bli en stor helt hos klubbens supportere og ledere. Han ble tatt imot med jubel og bannere da han entret Sarpsborg stadion for første gang siden han forlot klubben i 2009.

Til tross for at det ble et 0-3 tap i seriepremieren var Thioune svært glad for å være tilbake, og viste frem sitt bredeste smil da han snakket om «familien».

– Det er gøy å komme hjem, alle vet at jeg føler meg hjemme her. Det er ikke så mange ord å si, jeg elsker Sarpsborg. Jeg lærte mye da jeg var her og det er ikke så lett å glemme familien sin, sier han til NRK.no rett etter kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Makhtar Thioune, Kristoffer Weckström og Jørgen La Cour Strand

Makhtar Thioune har en egen evne til å alltid finne frem et smil. Her fra trening i Sarpsborg 08 med Kristoffer Weckström og Jørgen La Cour Strand.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Vil avslutte karrieren i Sarpsborg

Etter å ha vært på prøvespill i hans nåværende klubb Molde, samt Lillestrøm og Oslo Øst uten å få kontrakt, ble Sarpsborg 08 (da Sparta Sarpsborg) redningen for Thioune i 2006.

Hans gode spill, kombinert med flere vakre og ikke minst viktige mål og Thiounes positive innstilling og evne til å alltid finne frem et smil, gjorde at han raskt ble en publikumsfavoritt og helt på Sarpsborg stadion.

Tidligere har han også uttalt at han har et ønske om å avslutte karrieren i Sarpsborg. Det utsagnet bekreftet han nok en gang etter dagens kamp.

– Hvorfor skal jeg ikke komme tilbake til Sarpsborg som spiller? Dette er fotball og hvis jeg får sjansen til å komme tilbake hit, så skal jeg ta den sjansen.

Vil tilbake til gammel form

Etter en strålende første sesong i Molde-drakta, der han stadig ble nevnt som Eliteseriens beste spiller, fikk Thioune en nedtur i 2010. Mange skader bidro til at han ikke klarte å følge opp det gode spillet.

Nå er han imidlertid frisk og lover at han skal gjøre alt han kan for at Molde-supporterne igjen skal få se spillet han viste frem i sin første sesong.

– I fjor hadde jeg en del skadeproblemer, men i år er jeg helt frisk. Nå må jeg bare jobbe hardt og tro på meg selv, da kommer det nok, smiler han og legger til:

– Jeg må bare si gratulerer med seieren til Sarpsborg 08, de fortjente det i dag. De har et bra lag og de spilte veldig bra i dag.

Makhtar Thioune banner

Makhtar Thioune ble hyllet av Sarpsborg-supporterne med bannere og heiarop.

Foto: Vidar Tangerud/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulv i Mosseområdet

    Ulven som ble observert i Rygge på fredag, kan ha beveget seg lenger inn i Mosseområdet. Ida Glemminge, rovviltansvarlig i Statens Naturoppsyn i Østfold, sier de har fått inn en ubekreftet rapport om at en ulv har blitt sett på Nore gård i Moss.

  • Brannvesenet minner om brannforbud

    Det har vært skogbrann flere steder i landet i dag. Brannsjefene i Østfold har lagt ned totalforbud mot åpen ild, og brudd på forbudet kan medføre straffeansvar.

    Laster Twitter-innhold