NRK Meny
Normal

– Vi får være glade for at vi kan bo på hotellet

Det er dag nummer fire for de evakuerte i Halden, og flere dager vil det bli for de 65 beboerne. For det er ingen som kan garantere om det er trygt å flytte tilbake ennå.

Jordras i Halden

Fra balkongen i leiligheten sin ser Wenche Knudsen rett ned på raset.

Foto: Ingrid Mathilde Langevik / NRK

Beboerne slipper nå inn i blokka, men bare for korte turer.

Wenche Knudsen

Wenche Knudsen forteller at raset har ført til et bedre samhold mellom naboene.

Foto: Ingrid Mathilde Knudsen / NRK

– Det er rart å gå inn. Det er jo ingen her, sier Wenche Knudsen.

Hun er en av de 65 som ikke får lov til å bo i blokka. Leiligheten hennes ligger i tredje etasje i den delen av blokka som er nærmest det kritiske området.

Nytt samhold

Fra balkongen ser hun rett ned på rasstedet, men det gjør henne ikke nervøs. Men hun forteller at mange av beboerne er engstelige og mange lengter hjem.

Men krisen de opplever gjør noe med fellesskapet i blokka.

– Nå treffer du naboene under andre forhold. Det blir noe helt annet. Ellers fyker vi ut og inn til hvert vårt. Nå har vi blitt en sammensveiset gjeng. Vi sitter og forteller vitser, skratter og ler og har det egentlig kjempehyggelig.

Hadde du turt å overnatte her nå?

– Ja, jeg tror det. Men vi får vel være glade for å være der vi er, sier Knudsen.

– Står i ro

Ulf Ellingsen, kommunalsjef teknisk Halden

Ulf Ellingsen, kommunalsjef, teknisk i Halden.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Fredag ettermiddag var det nytt informasjonsmøte for de evakuerte beboerne.

– Siste status er at det ikke er funnet kvikkleire i de første prøvene som er tatt. Vi avventer dagens undersøkelser som vi forventer å ha svar på i løpet av mandagen. I tillegg viser undersøkelser at bygget står i ro, forteller Ulf Ellingsen, kommunalsjef, teknisk i Halden

– Det er positivt. Samtidig vet vi at det er masser under deler av bygget som vi fortsatt ikke har fått resultater på, og venter selvfølgelig i spenning på det, sier han videre.

  • Se hele TV-innslaget her:
    Det er dag nummer fire for de evakuerte i Halden. Og flere dager vil det bli for de 65 beboerne. For det er ingen som kan garantere om det er trygt å flytte tilbake ennå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.