Normal

Glad for Ryanairs endringer

- På Moss lufthavn Rygge er vi fornøyd med at reglene mykes opp, sier markedssjef Silje Thoresen.

Silje Thoresen, Moss lufthavn Rygge

Markedssjef i Rygge sivile lufthavn, Silje Thoresen, er fornøyd med Ryanairs endringer.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

I går ble det klart at Ryanair reduserer de høye gebyrene de har hatt for innsjekking av litt for stor håndbagasje og glemt utskrift av ombordstigningskort. De tillater også at man har med en liten håndbagasje nummer to.

Ved Ryanairs base på Moss lufthavn Rygge er det tilfredshet med at det blir billigere å bryte med reglene.

- Det vil nok bli en hygglig overraskelse for en del passasjerer. Det er også godt for de av våre medarbeidere som er satt til å kreve inn gebyrene, som er veldig glad for at det er litt løsere på det nå. Det har vært fortvilelse når famlier har glemt å skrive ut boardingkortet og blitt belastet for flere tusen kroner. Det er ikke en bra start på en god ferie, sier markedssjef Silje Thoresen.

Har lært opp kundene

- De fleste reisende har lært seg reglene etter flere års erfaring med Ryanair, og færre har fått gebyrer fordi de ikke har fulgt reglene, hevder Thoresen.

Ryanair-sjef Michael O'Leary med flymodell på hodet

Ryanair-boss Michael O'Leary presenterte i går oppmykninger i reglene for å fly med selskapet.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Men, i høst har den strenge praksisen Ryanair følger over kundene også blitt kritisert av aksjonærer i selskapet. Temaet kom opp på selskapets generalforsamling, med historier der de har møtt gråtende passasjerer som er ilagt skyhøye gebyrer. Etter dette valgte Ryanairsjef Michael O'Leary å be kundene fortelle hvilke endringer de ønsket for at selskapet skulle bli mer kundevennlig.

Det resulterte i en liste med endringer som ble presentert i går.

Les også: Ryanair myker opp reglene

- Ryanair er det selskapet som har banet vei for strengere regler, og fått forståelse for det for at billetter skal være rimelige, påpeker Silje Thoresen på Moss lufthavn Rygge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tilstod smugling, sliper soning

    En 58-årig svenske slipper å sone, etter at han smuglet 100 gram amfetamin over Svinesund sommeren 2016. . Allerede dagen etter at han ble tatt innrømmet mannen forholdet. Likevel kom ikke saken opp for retten før over to år seinere. Det tok retten hensyn til og dømte mannen til 120 dager fengsel som allerede er sonet i varetekt.

  • Hafslund øker beredskapen

    Varselet om kraftig vind i dag har ført til at Hafslund Nett øker beredskapen på driftssentralen og øker strykeren av folk som jobber ute. Det er varslet liten til sterk storm med vindkast på 15- 20 meter i sekundet i dag