NRK Meny
Normal

Mange ryddet loft og kjeller

Garasjesalgsdagen på søndag bød på mange artige funn.

Garasjesalgdagen

Garasjesalgdagen er en fin mulighet til å bli kvitt ting man ikke trenger, eller å skaffe seg noe nytt.

Foto: Garasjesalgdagen

De tre kommunene inviterer i dag til den årlige garasjesalgdagen.

Ifølge Anne Skauen fra Fredrikstad kommune er dagen i dag en fin anledning til å få ryddet loft, kjeller og garasje, eller rett og slett skaffe seg noe man trenger til en billig penge.

– Alt du ikke trenger lenger kan selges på et garasjesalg. Dette er en fin anledning til å rydde både loft og kjeller. Brukte gjenstander som møbler, klær, leker og sportsutstyr kan ha stor verdi for andre. Om du liker å gå på skattejakt er den årlige garasjesalgdagen drømmedagen din, forteller hun.

Planlagt i god tid

Over 130 personer har registrert seg som selgere i år. I det digitale garasjesalgkartet kan enten registrere sitt garasjesalg, eller man kan få en oversikt over om det er garasjesalg i nærheten av der du bor.

– Det har ligget på rundt 150 garasjesalg hvert år, men i år har nok noen vært litt usikre på været og avventet litt. Men så er det også mange som har planlagt dette veldig godt. De har tatt bilder av alt som skal selges og arrangert ordentlig. Også er det noen som har slengt seg på i siste liten, så dette er noe for alle, forteller Skauen.

Kart over garasjesalg

I garasjesalgkartet kan man registrere sitt garasjesalg, eller se hvor andre garasjesalg holdes.

Foto: Skjermdump

– Bruk gjerne trappa

Hun presiserer samtidig at man ikke er nødt til å ha en garasje for å registrere seg som garasjeselger.

– Det er blant annet en ungdomsskoleklasse på Gressvik som har jobbet med dette i lang tid, og jeg tror de skulle selge ting i skolegården. Det er kjempekult. Bruk trappa, gårdsplassen, skjulet eller hagen. Barna kan også delta med brukte leker og utstyr, sier hun.

Åpningstiden ved det enkelte garasjesalg bestemmes av arrangøren selv.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Buss og bil kolliderte

    En person er lettere skadet etter at en bil og en buss har kollidert like ved Fredrikstadbrua på Gamlebysiden. Personen var passasjer på bussen, opplyser politiet på Twitter.

  • Mulig drukningsulykke i Halden

    Nødetatene har rykket ut til Tistedal i Halden etter melding om en mulig drukningsulykke. Det er funnet en livløs mann på stedet. Helsepersonell utfører livreddende førstehjelp på vedkommende.