NRK Meny
Normal

Gressklipper med barskap og Østfold-dialekt...

Gressklipper-sykkel med barskap, diskusjon om Østfold-dialekten og en hytte som produserer så mye strøm at eieren kan selge strømmen. Det er noe av det NRK Østfold kunne presentere i uken som gikk. Her kan du få et gjensyn med noe av dem som ble sendt i løpet av uken.

Created by InfoDispatcher

Det er litt av hvert som blir mekket sammen hos Raymon Jonasson i Askim. (Foto: Kathrine Brønn)

En hytte på Jeløy i Moss har et solcelleanlegg som er så stort at hytteeieren i perioder kan selge strøm fra anlegget.

Mandag ble anlegget presentert. Her kan du se TV-reportasjen:

Solcelleanlegg på hytte på Jeløy i Moss

Halvor Fossum Lauritzen kunne vise fram Østfolds største solcelle-anlegg. (Foto: Birger Kjølberg)

Tirsdag ble Norgesmesterskapet for gatelag for tidligere rusavhengige arrangert i Oslo, og Fredrikstad FK stilte med lag.

Vår reporter Espen Torgersen var på plass. Han snakket med keeperen på gatelaget til FFK Niklas Aaland, som ikke umiddelbart går med på at han er turneringens beste keeper.

Norgesmesterskapet for gatelag. Intervju med FFKs keeper Niklas Aaland. Reporter: Espen Torgersen.

Hør Espen Torgersens intervju med FFKs keeper Niklas Aaland. (Foto: Espen Torgersen)

Opp og fram med Østfold-dialekt?

På Dagsrevyen tirsdag sa språkforsker Arne Torp at dersom man vil opp og fram på Østlandet er det ikke lurt å bruke for mye Østfold-dialekt. Det førte til en debatt på radio mellom Torp og NRK Østfolds språkekspert Jørn Enger på våre ettermiddagssending på radio.

Du kan høre den igjen her, programleder er Per-Jørgen Olsen:

Debatt etter språkforsker Arne Torps uttalelser om Østfold-dialekten.

Språkforsker Arne Torp kom med uttalelser på Dagsrevyen tirsdag som fikk mange i Østfold til å reagere.

Mekker på jobb og på fritiden

Raymon Jonasson i Askim arbeider med å «mekke» biler hele dagen. Og på fritiden fortsetter han med mekking. Resultatene av fritidssyslene er kjøretøy og duppeditter litt utenom det vanlige.

Created by InfoDispatcher

Det er litt av hvert som blir mekket sammen hos Raymon Jonasson i Askim. (Foto: Kathrine Brønn)

Søndag er det klart for årets TV-aksjon. Aksjonen har tittelen «Vann forandrer alt», og de innsamlede pengene går til Kirkens Nødhjelps arbeid med å sikre mennesker i mange land tilgang til rent drikkevann.

Vi tok med Kirkens Nødhjelp-veteran Petter Skauen til Fredrikstad vannverk:

Petter Skauen i Kirkens Nødhjelp besøker vannverket i Fredrikstad i forbindelse med årets TV-aksjon.

I forbindelse med årets TV-aksjon «Vann forandrer alt» tok vi med Petter Skauen til Fredrik Myhre Haugerud på Fredrikstad vannverk. (Foto: Petter Larsson)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Møter i retten etter trusler

    En politibetjent i Østfold skal ha fått drapstrusler mot seg og sin familie av en mann som ble pågrepet i Fredrikstad. I dag må en 24 år gammel mann møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for grover trusler mot politibetjenten og hatefulle ytringer mot muslimer. Politiadvokat Jalal Khan sier truslene er alvolige. Mannens forsvarer, Øyvind Abrahamsen, ønsker ikke å kommentere saken før tingrettens behandling.

  • Mer flåttsykdom i Sverige

    Det er registrert rekordmange tilfeller av flåttsykdommen TBE i Vestra Götaland i Sverige så langt i år. I regionen som grenser til Østfold har 35 fått sykdommen så langt i år, mot 16 i hele fjor, ifølge Sveriges radio. Svenske helsemyndigheter anbefaler folk å vaksinere seg mot flåttsykdommen. I Norge er det kun registrert fem tilfeller av TBE så langt i år, melder Folkehelseinstituttet til NRK. Ingen av disse tilfellene var i Østfold, til tross for økningen rett over grensa.