NRK Meny
Normal

Gjenganger stanset av tollerne

En polsk mann ble stanset på Rømskog med store mengder alkohol.

Alkoholbeslag på Ørje

Mannen hadde pakket smuglervarene godt inn i sorte sekker.

Foto: Tollvesenet

En Ford varebil ble torsdag morgen stanset av tollerne på Rømskog, etter å ha kommet inn i landet på riksvei 126 ved Rømskog.

Bilen var fylt til randen av øl, brennevin og sigaretter, nærmere bestemt 1.507 liter øl, 126 l brennevin samt 16.560 stk sigaretter.

– Bilen var manipulert med luftputer. Disse blir fylt med luft ved hjelp av to kompressorer under førersetet, og gir skulle gi inntrykk av at bilen ikke hadde tung last, opplyser kontorsjef ved Ørje-tollen, Gro Lene Gundelsby.

Føreren var en polsk mann i 30-årene. Bilen hadde falske, norske skilt, og ved nærmere kontroll viste det seg at den egentlig var polsk.

Mannen er anmeldt av Tollvesenet ved tre lignende forhold tidligere. Han er overlevert politiet ved Marker og Rømskog Lensmannskontor for videre oppfølging.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Moss Avis: Rv19-løsning i sikte

    Det skal være bestemt at Bane Nor skal forsterke et punkt ved Kransen i Moss for å legge til rette for ny riksvei mellom Moss havn og E6. Det skriver Moss Avis på nett. Det til tross for at prislappen kan bli over 5 milliarder kroner, mot tidligere anslag på 2,7 milliarder.

  • Se NRK Østfolds TV-sending 18:50