NRK Meny
Normal

Gjenganger stanset av tollerne

En polsk mann ble stanset på Rømskog med store mengder alkohol.

Alkoholbeslag på Ørje

Mannen hadde pakket smuglervarene godt inn i sorte sekker.

Foto: Tollvesenet

En Ford varebil ble torsdag morgen stanset av tollerne på Rømskog, etter å ha kommet inn i landet på riksvei 126 ved Rømskog.

Bilen var fylt til randen av øl, brennevin og sigaretter, nærmere bestemt 1.507 liter øl, 126 l brennevin samt 16.560 stk sigaretter.

– Bilen var manipulert med luftputer. Disse blir fylt med luft ved hjelp av to kompressorer under førersetet, og gir skulle gi inntrykk av at bilen ikke hadde tung last, opplyser kontorsjef ved Ørje-tollen, Gro Lene Gundelsby.

Føreren var en polsk mann i 30-årene. Bilen hadde falske, norske skilt, og ved nærmere kontroll viste det seg at den egentlig var polsk.

Mannen er anmeldt av Tollvesenet ved tre lignende forhold tidligere. Han er overlevert politiet ved Marker og Rømskog Lensmannskontor for videre oppfølging.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08