NRK Meny
Normal

Gjemte narkotika i trusa

Tollvesenet på Svinesund stoppet i dag en svensk statsborger som hadde gjemt narkotika på et litt spesielt sted.

Elisabeth Morland med narkotikahunden Helle

Det var en narkotika hund som reagerte på narkotikaen i bilen, som da førte til kroppsvisitasjon.

Foto: Einar Espeland/NRK

Det fins ingen begrensninger på gjemmesteder av narkotika. Det er bare fantasien som setter grenser, sier seksjonssjef ved Svinesund tollkontor Wenche Fredriksen.

Wenche Fredriksen, tollsjef Svinesund

Seksjonssjef Wenche Fredriksen sier at det ikke første gang narkotika har blitt funnet i trusa.

Foto: Nicolai Delebekk / NRK

– Vi stoppet en svenskregistrert bil, i den befant det seg en svensk mann. Han hadde med seg 122 gram med amfetamin. Dette beslaget ble funnet i trusa under kroppsvisitasjon. Han hadde også en pose i bilen med en sprøyte med litt amfetamin. Det var en narkotikahund som reagerte på dette, og det var det som ledet til kroppsvisitasjonen.

Er det vanlig å gjemme slikt i trusa?

– Ingenting er uvanlig når det kommer til gjemmesteder av narkotika. Det er ikke første gang vi finner det der. Men veldig ofte så gjemmer man det i kjøretøyet.

Mannen som ble tatt har blitt levert til politiet sammen med narkotikaen.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Alvorlig skadd etter fall

    Personen som ble skadet i et arbeidsuhell på Manstad kjøtt i dag tidlig betegnes som alvorlig skadd. Han er flydd til Ullevål sykehus med luftambulanse. Til NRK sier politiet at mannen falt ned i et seks meter dypt hull, og arbeidstilsynet er varslet.

  • Lisleby-brann var ikke påsatt

    Boligbrannen på Lisleby i Fredrikstad natt til søndag var ikke påsatt, det sier politiet til NRK. En kvinne i seksti-årene omkom i brannen, og sju personer ble sendt til legesjekk. Krimsjef ved Fredrikstad politistasjon, Rune Albertsen, forteller at mye tyder på at brannen startet med et stearinlys eller lignende.