Dømt for amfetamin i surkålen

I bagasjerommet på den polske leiebilen fant tollerne to spann med surkål. Ved nærmere kontroll viste det seg at det var gjemt tre kilo amfetamin og 200 gram kokain i surkålen.

Amfetamin i surkål

Tollvesenets bilde av beslaget.

Foto: Tollvesenet

Nå er den 38 år gamle kureren dømt for narkotikasmugling. Dommen fra Halden tingrett lyder på fengsel i fire år.

Det var i slutten av januar tollerne stanset polakken på vei inn i landet på E6 ved Svinesund. Tollerne fant ut at de ville undersøke bilen nærmere, og kjørte den gjennom skanneren.

Bilen ble skannet

Amfetamin i surkål

Det lå poser med narkotika i den polske surkålen.

Foto: Tollvesenet

I bagasjerommet stod det to femliters spann, som ifølge merkingen skulle inneholde surkål med gulrøtter. Skanningen viste at det var noe mer i spannene. Derfor valgte tollerne å åpne dem.

Les også: Fant amfetamin i surkålen

De fant sju poser gjemt i surkålen. I seks av posene var det 500 gram amfetamin. Den sjuende posen inneholdt i underkant av 200 gram kokain.

Forklaringen stemte ikke

I sin forklaring til tollerne fortalte sjåføren at han hadde vært tre dager hos sin bror i Sverige og at han nå skulle møte en bekjent i Oslo. Tollerne fant at denne forklaringen ikke stemte, fordi de fant en kvittering fra fergen fra Danmark fra samme dag.

I retten forklarte mannen at han var blitt bedt om å kjøre til Oslo for å hente noen viktige dokumenter. Han fikk også overlevert en kartong med en kaffetrakter og de to spannene med surkål, som han skulle levere denne mannen.

Halden tingrett tror ikke på forklaringen fra mannen. Retten er overbevist om at mannen visste at han smuglet narkotika.