NRK Meny
Normal

Gjemte 3,4 kg metamfetamin i skogen

Under et lag med mose gjemte en litauisk smugler cirka 3,4 kilo metamfetamin. Narkotiaken lå innesurret i tape i en veske.

I januar i år fikk politiet i Toten-området informasjon om at amfetamin skulle smugles inn til Norge og leveres til en navngitt person i distriktet.

Gjemte narkotika i et skogsholt

Samarbeid mellom politi og Tollvesen gjorde at en mann fra Litauen, som passerte grenseovergangen på Ørje, fanget tollernes interesse i saken.

De fulgte etter bilen til Våler der den litauiske mannen parkerte bilen på en sidevei, og sammen med passasjeren gikk han mot et skogsholt med en veske i hånden.

De to personene ble borte i ti minutter, og da de kom tilbake, kom de uten vesken.

Lette med hunder

Tollerne valgte å følge etter bilen som kjørte helt til Lena på Toten i Oppland hvor litaueren og passasjeren ble møtt av en mann og en kvinne.

Alle fire kjørte til en gård i nærheten hvor de ble pågrepet av politiet.

Tollere gjennomførte senere et søk med hunder i området hvor litaueren hadde gjemt vesken.

De fant den, og den inneholdt en pakke med cirka 3,4 kilo metamfetamin med styrkegrad på 31 prosent.

Redd for sin egen sikkerhet

Litaueren tilsto alt i Moss tingrett, men det var flere spørsmål han ikke ville svare på fordi han mente det kunne sette ham i fare.

Tingretten dømte mannen til 3 år og 3 måneders fengsel, og bilen som han brukte i smuglingsforsøket, ble inndratt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 18.50-nyhetene

  • Sarpsborg 08 vant mot Strømmen

    Det ble en 3-1 seier til Sarpsborg 08 over Strømmen i en treningskamp på Sarpsborg stadion fredag ettermiddag. Danske Ronnie Schwartz scoret to mål, mens Kristoffer Larsen scoret sarpingenes tredje. Schwartz hadde muligheten til å sikre et hattrick, men skjøt over mål på en straffe.