NRK Meny
Normal

Gjeldsspøkelset reiser seg på nytt over Melløs stadion

Det er under ett år siden Moss Fotballklubb slettet mesteparten av gjelden. Nå er klubben på vei i uføret igjen. Moss kommune venter fortsatt på at klubben skal betale gammel moro.

Melløs

Moss Fotballklubb har ennå ikke betalt Moss kommune. I tillegg venter spillere og trenere på lønn.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Ifølge Moss Avis skylder klubben 485.000 kroner til Moss kommune og MKEiendom. De skylder trolig fotballkretsen rundt 200.000 kroner, og trenere og spillere i egen klubb lønn for september på rundt 230.000 kroner.

Ordfører Tage Pettersen er skuffet over klubben og sier til avisen at MFK ikke kan vente seg noen ny håndsrekning fra kommunen.

LES OGSÅ:

– Har ikke betalt en krone

– MFK har ikke betjent nedbetalingsplanen vi inngikk i det hele tatt. De 221.000 kronene skulle betjenes med 6142 kroner per måned i tre år. MFK har ikke betalt inn noe av dette, sier kommunalsjef Bjørn Olavesen til avisen.

– De har heller ikke betalt noe av de 88.000 kronene de skylder MKEiendom etter en tilsvarende plan. Og i år har det i tillegg påløpt 104.000 kroner i baneleie og reklamerettigheter og 72.000 kroner i husleie, som heller ikke er betalt

– Vi vet jo hva vi skylder, men disse tallene må jeg se nærmere på og få komme tilbake til.

Moss Fotballklubb har slitt økonomisk i flere år, og etter hver ryddejobb har det blitt uttalt at problemene er over.

LES OGSÅ:

Ligger an til nedrykk

Både spillere og trenere i klubben venter fortsatt på lønn.

– Vi vet jo hva vi skylder, men disse tallene må jeg se nærmere på og få komme tilbake til, sier MFK-leder Thomas Thorkildsen til Moss Avis.

Ikke nok med at klubben sliter økonomisk. Sportslig ser det også mørkt ut. I helgen tapte A-laget for Mjølner og klubben ligger på nedrykksplass til tredjedivisjon.

Seriemesteren fra 1987 får dermed går dermed en tøff høst i møte.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 får 7025 billetter

    Norges Fotballforbund har regnet ut hvor mange billetter som skal fordeles til de to lagene som skal spille cupfinale 3. desember. Sarpsborg 08 blir tildelt 7025 billetter, mens Lillestrøm får 8225. I tillegg legges det ut 2500 billetter for fritt salg. Sarpsborg kommer onsdag med mer informasjon om hvordan billettsalget skal foregå.