NRK Meny
Normal

Gjelder underskriften til Emem?

Den nigerianske landslagsspilleren Emem Edouk signerte for Sarpsborg 08 den 16. desember. Så ble det klart at han også har signert for en tunisisk klubb.

Det er fortsatt uklart om den nigerianske landslagsspilleren Emem Edouk noensinne kommer til å spille for Sarpsborg 08. Spilleren har nemlig signert for to klubber.

En snau måned etter at han skrev under på Sarpsborg-kontrakten startet treningene foran årets sesong i toppdivisjonen. Men Edouks ansikt var ikke å se på Sarpsborg stadion i dag.

Ingen vet om han noen gang blir å se.

Emem Edouk, som signerte for sarpingene 11. desember, har også signert for en tunisisk klubb. Overgangen til den talentfulle spissen er i ferd med å bli en farse.

Edouk selv ønsker å spille for den tunisiske klubben Esperance, meldte BBC Sport i går. Han signerte en tre års kontrakt med Esperance en snau uke etter kontraktsigneringen i Sarpsborg.

- Jeg vil spille for Esperance fordi dette er den ene tingen jeg har gjort riktig her, sier Edouk til BBC.

- Jeg dro til Norge og signerte kontrakten, men agenten fikk ikke den godkjenningen som kreves av min nåværende klubb Dolphins som gjør det mulig for meg å signere en kontrakt.

Edouk er ute av den nigerianske landslagstroppen i kjølvannet av kontraktsforviklingene.

08: – Vi har en gyldig kontrakt

– Vi har skrevet under det vi mener er en gyldig kontrakt, sier 08s sportssjef Thomas Berntsen.

– Samtykkeerklæring er skrevet under av spilleren. Vi har også blitt enige med den eieren vi har fått oppgitt er den riktige, både av Edouk, agenten og eieren der nede. Noe mer føler vi ikke vi får gjort.

Thomas Berntsen

Sarpsborg 08 forholder seg til at de har en gyldig kontrakt med Edouk, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Da Sarpsborg 08 signerte han var spilleren under kontrakt med et fotballakademi, mens han nå er solgt også til Tunisia, av klubben Dolphins. Sarpsborg spurte aldri om en kopi av spillerens kontrakt med akademiet.

– Det kan nok hende at vi i neste tilfelle skal være enda mer undersøkende, eller hva vi kan kalle det, i forkant av en slik sak, sier Berntsen.

Spillerne tenker på andre ting

I spillergruppa brukes energien på trening, og ikke på spekulasjoner om hvorvidt Eduok dukker opp eller ikke.

– Vi har en fantastisk bra stall nå. Vi har mange gode spillere, og mest sannsynlig dukker det opp noen til, sir kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen.

– Om det blir han fra Nigeria eller ikke – det gjenstår å se.

– Jeg tror det er han som har det tøffest nå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Færre pasientskader

    Sykehuset Østfold har hatt en stor nedgang i antall pasientskader. Siden 2012 har sykehuset redusert antall pasientskader med 25 prosent. Sykehuset Østfold er dermed ett av tre sykehus i hele landet som har nådd målet for perioden fra 2012 til 2016. Det skriver sykehuset på sine nettsider.

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.