Giske-ja til nytt vitensenter

Regjeringen spytter inn 40 millioner for å realisere sciencesenteret på Grålum.

Science-senteret
Foto: Aart as

Østfold har vært arena for det reneste ministertreffet onsdag.

Mens samferdselsminister Navarsete (Sp) sa ja til økt trafikk ved flyplassen i Rygge og miljøvernminister Solheim (SV) var på nasjonalparkåpning, hadde kulturminister Giske (Ap) tatt turen til Sarpsborg.

På Grålum kunne han offentliggjøre at regjeringen går inn med 40 millioner som en engangsinvestering for å realisere sciencesenteret på Grålum.

– Det er et fantastisk prosjekt som kombinerer kulturløft med næring, er Giskes vurdering av vitensenteret.

Trygg på realisering

Vitensenteret ble nylig utnevnt til regionalt vitensenter av kunnskapsministeren, og med dagens kunngjøring er styreleder Osmund Ueland i Science Center Østfold storfornøyd.

Han mener det nå ikke lenger er snakk om hvis, men når.

– Nå er jeg helt trygg på at vi skal få realisert dette senteret, sier Ueland.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dårlig brannsikring gir gebyr

    Rådmann i Sarpsborg vil gi et tømrerfirma et overtredelsesgebyr på kr 140 000 for å ha oppført en brannvegg som ikke hadde tilstrekkelig motstand mot brann. Byggearbeidene ble stanset fordi kommunen mente feil og mangler var så alvorlige at de kunne bety fare for liv og helse. Lederen firmaet som nå er konkurs, Sherko Tagaran sier til NRK at han ikke har skyld i feilene fordi han kun har fulgt tegningen fra eier og arkitekt

  • Tiltalt for trusler ved flystasjon

    Kledd med kamuflasjefarget hette og med en våpenkopi synlig i bilen skal en 22 år gammel trønder ha kjørt forbi sperringer ved Rygge flystasjon i september i år. Nå er han tiltalt for trusler og for å ha brutt militær straffelov. Ifølge tiltalen skal han ha skremt to vaktsoldater som stod i adgangskontrollen ved flystasjonen