NRK Meny
Normal

Sivilt ansatte i follopolitiet får skuddsikre vester

De rustes til uforutsette situasjoner skriver Politiforum på sine nettsider.

Follo politidistrikt verneutsyr

Kuttsikre hansker, kutt- og skuddsikre vester, sambandsutstyr og solide støvler. Dette er hva de sivilt ansatte i Follopolitiet har fått av utstyr for å ivareta sin egen sikkerhet på jobb.

Foto: Ole Martin Mortvedt / Politiforum

Kuttsikre hansker, kutt- og skuddsikre vester, sambandsutstyr og solide støvler. Follopolitiet har rustet opp sine sivilt ansatte for en arbeidsdag som blir stadig tøffere.

For det som kan se ut som et rutineoppdrag kan fort gå til å være en livsfarlig trussel, skriver Politiforum.

Sivilt ansatte utfører mer arbeid som før ble gjort av politiutdannede

I Follo politidistrikt gjennomfører sivilt ansatte over 800 oppdrag i året som betegnes som «utesaker» eller tyngre saker, skriver Politiforum.

Det betyr alt fra utkastelser til å hente inn en bil hvor eier ikke lenge betaler inn på billånet.

Det gjør at de stadig oftere står overfor vanskelige situasjoner hvor de kan møte mennesker med store personlige problemer.

Verneutstyr sikrer de ansatte

De sivilt ansatte hos politiet i Follo har fått de samme skuddsikre vestene som politiet ellers bruker ute på oppdrag.

Malin Gulli er koordinator for sivil rettspleie i Follo politidistrikt. Hun gir anerkjennelse til sin egen ledelse for at de sivile som tar namsmannsoppdrag ute har fått god tilgang på verneutstyr.

− Jeg synes vi er gode på utstyr. Vi har med oss sambandssett, og bruker sambandet rutinemessig, vi har fått lettvester som beskytter mot kutt og skudd, og vi har fått jakker som passer til å trekke over vestene.

– Etter situasjoner hvor vi har vært på steder med svært uhygieniske forhold, har vi også fått solid fottøy egnet for slike steder. Det faktum at vi opplever mer rus og psykiatri enn for få år siden, gjør at dette er utstyr som gjør oss bedre beskyttet mot en stadig tøffere arbeidshverdag, sier Gulli til Politiforum.

Follo politidistrikt

Follo politidistrikt

Foto: NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: