NRK Meny
Normal

Arbeiderpartiet gir opp Rygge

Ap gir opp Rygge, og overlater til opposisjonen

Svein Roald Hansen

Svein Roald Hansen i Arbeiderpartiet gir opp kampen om Rygge.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Ja, det er realiteten. Nå får vi se hvordan de andre partiene legger frem sine synspunkter. Vi søker et bredere kompromiss, sier stortingsrepresenentatns Svein Roald Hansen.

14. juni skal Stortinget stemme over Forsvarets langtidsplan, der Rygge foreslås lagt ned som flybase. Det vil si at alt flyttes nordover - unntatt redningshelikopteret og helikoptrene som utgjør en beredskap mot terror.

Les også: Vil legge ned Rygge flystasjon

Tar utfordringen

Svein Roald Hansen gir nå opposisjonen ansvar for å få til eventuelle endringer.

Den hansken plukker gjerne Høyres Ingjerd Schou opp.

– Jeg anser ikke saken som ferdigbehandlet på noen som helst måte. Jeg er veldig opptatt av at også den beredskapsmessige vurderingen skal tas med i vurderingen om det skal være militær base på Rygge eller ikke.

Les også: – Nedleggelse er det siste vi trenger

Også Kristelig folkepartis Line Hjemdal kommer til å ta utfordringen for å redde stumpene på Rygge flystasjon.

Les også: Rygge-ansatte bekymret for fremtiden

Frykter lite oppmerksomhet

– Rygge flystasjonsstrategiske beliggenhet kan aldri tas bort fra kartet. Og det er her Rygge har en fordel som vi må ivareta gjennom Stortingets behandling.

Spørsmålet er om Rygges skjebne vil bli sentralt når opposisjonen skal si sitt på Stortinget. Det tror ikke Svein Roald Hansen.

– Jeg er redd for at det vil være andre elementer i dette som oppmerksomheten vil være sterkere mot enn Rygge.

Les også:– Jeg er skuffet over regjeringen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.