NRK Meny
Normal

Arbeiderpartiet gir opp Rygge

Ap gir opp Rygge, og overlater til opposisjonen

Svein Roald Hansen

Svein Roald Hansen i Arbeiderpartiet gir opp kampen om Rygge.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Ja, det er realiteten. Nå får vi se hvordan de andre partiene legger frem sine synspunkter. Vi søker et bredere kompromiss, sier stortingsrepresenentatns Svein Roald Hansen.

14. juni skal Stortinget stemme over Forsvarets langtidsplan, der Rygge foreslås lagt ned som flybase. Det vil si at alt flyttes nordover - unntatt redningshelikopteret og helikoptrene som utgjør en beredskap mot terror.

Les også: Vil legge ned Rygge flystasjon

Tar utfordringen

Svein Roald Hansen gir nå opposisjonen ansvar for å få til eventuelle endringer.

Den hansken plukker gjerne Høyres Ingjerd Schou opp.

– Jeg anser ikke saken som ferdigbehandlet på noen som helst måte. Jeg er veldig opptatt av at også den beredskapsmessige vurderingen skal tas med i vurderingen om det skal være militær base på Rygge eller ikke.

Les også: – Nedleggelse er det siste vi trenger

Også Kristelig folkepartis Line Hjemdal kommer til å ta utfordringen for å redde stumpene på Rygge flystasjon.

Les også: Rygge-ansatte bekymret for fremtiden

Frykter lite oppmerksomhet

– Rygge flystasjonsstrategiske beliggenhet kan aldri tas bort fra kartet. Og det er her Rygge har en fordel som vi må ivareta gjennom Stortingets behandling.

Spørsmålet er om Rygges skjebne vil bli sentralt når opposisjonen skal si sitt på Stortinget. Det tror ikke Svein Roald Hansen.

– Jeg er redd for at det vil være andre elementer i dette som oppmerksomheten vil være sterkere mot enn Rygge.

Les også:– Jeg er skuffet over regjeringen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Spydeberg på rådmannsjakt igjen

    Rådmann Gry Sjødin Neander i Spydeberg har takket ja til å bli ny rådmann i Kongsvinger. Neander har vært rådmann i Spydeberg siden september 2017, og skulle etter planen sittet i stillingen til ny kommune er etablert 1. januar 2020. – Arbeidet med å sikre ny ledelse i Spydeberg har selvsagt allerede startet, skriver ordfører i Spydeberg Petter Schou.

  • Krever utredning om Tim Daniel

    Sakkyndige må finne ut hvorfor seksten måneder gamle Tim Daniel døde. Det krever foreldrene. Gutten var avhengig av helsehjelp døgnet rundt, men mistet livet mens han bodde i en kommunal barnebolig i Sarpsborg. Fylkesmannen mener Sarpsborg kommune har brutt kravet om forsvarlige tjenester, men at kommunen ikke kan klandres for selve dødsfallet.

    Tim Daniel Harlem
    Foto: Privat