NRK Meny
Normal

Gir ikke opp kampen mot boliger til vanskeligstilte

Velforeningen på Sandbakken og Klavestadhaugen anker planene om kommunale boliger på Bodalsjordet til kommunaldepartementet om nødvendig.

Rolf Johansen

Beboere i området frykter at flere av de kommunale boligene vil bli disponert av rusmisbrukere. Her fra en protestaksjon mot byggeplanene i fjor våres.

Foto: Tom Helgesen / Byavisa Sarpsborg

Bystyret i Sarpsborg vedtok torsdag detaljreguleringen for Bodalsjordet, som blant annet innebærer bygging av 12 boliger til økonomisk vanskeligstilte.

Dag Arnesen, Velforeningen på Sandbakken og Klavestadhaugen

Styreleder i velforeningen på Sandbakken og Klavestadhaugen, Dag Arnesen, håper de kan stoppe planene.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK

Styreleder i velforeningen på Sandbakken og Klavestadhaugen, Dag Arnesen, sier at de skal gjøre alt de kan for å stoppe det.

– Vi kommer til å anke avgjørelsen til Fylkesmannen. Da kommer det i retur til byrådsbehandlinger i neste instans og eventuelt til departementet senere, sier han.

– Stigmatiserende

Velforeningen har engasjert advokat og samlet inn penger som skal sørge for at de kan ta saken så langt som mulig.

Arnesen mener plasseringen av boligene er lite gjennomtenkt, også av hensyn til dem som skal bo der.

– Vi mener at det er stigmatiserende å sette dem i en sving på et jorde i et etablert boligstrøk, uansett årsaken til at man er vanskeligstilt. Vi føler oss heller ikke beroliget av at kommunen sier det ikke skal være rusmisbrukere der, for det har vi hørt på mange andre steder i kommunen, der vi har sett at det har kommet likevel, sier Arnesen.

– Ikke for rusavhengige

Sindre Martinsen Evje

Ordfører i Sarpsborg, Sindre Martinsen-Evje, mener beboerne ikke trenger å bekymre seg.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Ordfører i Sarpsborg, Sindre Martinsen-Evje, sier at han reagerer på den påstanden.

– Man har flere ganger avkreftet at man bygger disse boligene til personer med rusavhengighet. Det er boliger til økonomisk vanskeligstilte.

At velforeningen skal anke torsdagens vedtak ønsker han ikke å mene så mye om.

– Det tenker jeg vi får ta til etterretning, og så er det Fylkesmannen som må behandle klagen. Det ble behandlet i bystyret og vedtatt i fjor, og nå er det sluttbehandlet en reguleringsplan.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Strømmen er tilbake i Fredrikstad

    Klokken 13.53 opplyser Hafslund til NRK at alle kundene som var rammet av strømbrudd i Fredrikstad og Hvaler skal ha fått tilbake strømmen. Hafslund vet foreløpig ikke hva som førte til strømbruddet.