NRK Meny
Normal

Gir ikke opp fylkeskulturscenen

Ordføreren i Fredrikstad varsler kamp om fylkeskulturscenen, og vil oppsøke regjeringen hvis han må.

Jon-Ivar Nygård

Ordfører Jon-Ivar Nygård i Fredrikstad kommune.

Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK

Selv om den nye regjeringen ikke vil sette av penger til fylkeskulturscenen neste år, gjør Fredrikstad kommune det.

– Plan A er at fylkesscenen skal ligge inne i budsjettopplegget vårt. Vi har den nå inne som investeringstiltak også neste år, sier ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) i Fredrikstad kommune.

Ikke nødvendigvis nei

Arkitekttegning av fylkesscenen

Fredrikstad kommune ønsker å bygge fylkesscenen på Kråkerøy.

Foto: Henning Larsen architects

Fylkeskulturscenen i Fredrikstad har vært de lokale rødgrønne partienes fanesak de siste årene. Scenen er anslått å koste om lag 300 millioner kroner å bygge. Kommunen skal betale 100 av disse millionene selv.

Men planene fikk en bråstopp da den nye regjeringen tok prosjektmidlene på én million kroner ut av forslaget til neste års statsbudsjett.

Men Nygård tror likevel ikke alt håp er ute.

– Tiltaket er på ingen måte avklart i forhold til storting og regjering. Det at vi fikk nei fra regjeringen Solberg betyr ikke nødvendigvis at vi får nei i Stortinget. Dersom det blir nei der, betyr ikke det at det er et nei for all fremtid, sier han.

Les også:

Tas ikke ut

Ordføreren sier kommunen vil be om møter med den nye regjeringen dersom man ikke får tilskudd til å starte byggingen av scenen nå.

– Vi vil da avklare om det er grunnlag for å fremme en ny søknad om fylkeskulturscene i Østfold.

Dere lar Stortinget behandle saken før dere gjør noe mer?

– Noe annet ville vært veldig spesielt. For fylkesscenen har ligget inne i våre budsjetter en god del år nå, før vi har sendt av gårde en fullverdig søknad. At vi nå kanskje ikke får et positivt svar på denne søknaden betyr ikke at vi tar den ut av budsjettet med en gang, sier Nygård.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. I tillegg ble en mann i Moss satt i drukkenskapsarresten etter å ha utført skadeverk på en eiendom. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.

  • Omkom i brann i Fredrikstad

    En person er bekreftet omkommet etter en brann i en leilighet på Lisleby i Fredrikstad. Sju personer er sendt til legevakt for sjekk. Politiet fikk melding om brannen like etter klokken 04 natt til søndag.

    Laster Twitter-innhold