NRK Meny
Normal

Gir ikke opp fylkeskulturscenen

Ordføreren i Fredrikstad varsler kamp om fylkeskulturscenen, og vil oppsøke regjeringen hvis han må.

Jon-Ivar Nygård

Ordfører Jon-Ivar Nygård i Fredrikstad kommune.

Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Selv om den nye regjeringen ikke vil sette av penger til fylkeskulturscenen neste år, gjør Fredrikstad kommune det.

– Plan A er at fylkesscenen skal ligge inne i budsjettopplegget vårt. Vi har den nå inne som investeringstiltak også neste år, sier ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) i Fredrikstad kommune.

Ikke nødvendigvis nei

Arkitekttegning av fylkesscenen

Fredrikstad kommune ønsker å bygge fylkesscenen på Kråkerøy.

Foto: Henning Larsen architects

Fylkeskulturscenen i Fredrikstad har vært de lokale rødgrønne partienes fanesak de siste årene. Scenen er anslått å koste om lag 300 millioner kroner å bygge. Kommunen skal betale 100 av disse millionene selv.

Men planene fikk en bråstopp da den nye regjeringen tok prosjektmidlene på én million kroner ut av forslaget til neste års statsbudsjett.

Men Nygård tror likevel ikke alt håp er ute.

– Tiltaket er på ingen måte avklart i forhold til storting og regjering. Det at vi fikk nei fra regjeringen Solberg betyr ikke nødvendigvis at vi får nei i Stortinget. Dersom det blir nei der, betyr ikke det at det er et nei for all fremtid, sier han.

Les også:

Tas ikke ut

Ordføreren sier kommunen vil be om møter med den nye regjeringen dersom man ikke får tilskudd til å starte byggingen av scenen nå.

– Vi vil da avklare om det er grunnlag for å fremme en ny søknad om fylkeskulturscene i Østfold.

Dere lar Stortinget behandle saken før dere gjør noe mer?

– Noe annet ville vært veldig spesielt. For fylkesscenen har ligget inne i våre budsjetter en god del år nå, før vi har sendt av gårde en fullverdig søknad. At vi nå kanskje ikke får et positivt svar på denne søknaden betyr ikke at vi tar den ut av budsjettet med en gang, sier Nygård.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • - Uheldig med deltidsstillinger

    Sykepleierforbundet i Østfold mener det er ressurssløseri at kommunene har så mange deltidsstillinger for syklepleiere. - Det betyr at vi må utdanne to sykepleiere for å fylle ett årsverk, noe som er misbruk av samfunnets ressurser, sier leder Karen Brasetvik. I Østfold er det noen små kommuner som kun tilbyr deltid, mens ingen kommuner har mer enn to av tre ansatte i heltidsstillinger.