NRK Meny
Normal

Smuglerbamser kan bli sykehusgave

Tollvesenet får mange forslag til hva som kan gjøres med de 100 000 kosedyrene som ble beslaglagt i helgen.

Bamsebeslag

Tollerne vet ikke enda om de kan gi bamsene bort til sykehus og lignende, men gjør gjerne det om det blir mulig.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Tollvesenet har fått mange henvendelser fra folk etter at de beslagla 100 000 bamser i helgen.

– Alle har forskjellige forslag til hva som kan gjøres med de beslaglagte kosedyrene, forteller kontorsjef for grensekontrollen, Wenche Fredriksen.

Bamsebeslag

Dette er bare en sjettedel av alle bamsene som ble beslaglagt.

Foto: Lotte Olsen

Noen har foreslått at bamsene kan doneres til barneavdelingene på landets sykehus.

– Det er en tanke Tollvesenet ikke er fremmed for, men først må politiet avgjøre hva som skjer med de beslaglagte varene, sier Fredriksen.

Det er foreløpig ikke avgjort hva som skjer med de lodne kosedyrene, som ble beslaglagt da tollerne kontrollerte noen vogntog som tilhørte et svensk tivoli.

Saken er politianmeldt.

– Politiet skal avgjøre om bamsene skal inndras. Hvis politiet går for inndragning av dette, og ikke holder det mot sikkerhet fram til tivoliet betaler avgifter, så er det fullt mulig å donere det til sykehus. Det er noe vi vil vurdere, sier Fredriksen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.