NRK Meny
Normal

Gir fra seg vindmølleprosjekt

Det svenske selskapet E.ON trekker seg fra videre arbeid med den planlagte vindmølleparken i Marker.

Vindmølle

Avgjørelsen om det blir vindmøllepark i Marker er utsatt. Det svenske energiselskapet E.ON som fikk konsesjonen, er i ferd med å overføre prosjektet.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det svenske selskapet E.ON fikk i fjor tillatelse til å bygge vindmøller på både Høgås og Joarknatten i Marker kommune, men det klaget blant andre Marker kommune og den svenske nabokommunen Ârjäng på.

Etter det har konsesjonen vært til ny vurdering i olje- og energidepartementet. Tidligere i år varslet departementet at en avgjørelse i saken var ventet før sommeren, men nå blir avgjørelsen om en vindmøllepark i Marker kommune trolig utsatt til etter sommeren.

Ifølge olje- og energidepartementet er prosjektet i ferd med å bli overført fra E.ON til det norske selskapet Scanergy. Behandlingen av konsesjonen er satt på vent til utbyggingsprosjektet er fullstendig overført til det nye selskapet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.