NRK Meny
Normal

Gikk for trygghet etter ran i Sarpsborg

Etter tre personran på kort tid i samme område i Sarpsborg tenkte Frank Vigart Eriksen at noe måtte gjøres. I kveld var et titalls personer samlet til en gåtur.

Gåtur i Glengshølen

Politiet var til stede da lokalbefolkningen gikk tur langs Glengshølen i kveld. De skrudde også på blålyset da gjengen nærmet seg målet.

Foto: Terje Sandvik

Den siste tiden har det vært flere stygge ransepisoder i området rundt Glengshølen i utkanten av Sarpsborg sentrum. Sist ble en mann sparket og ranet foran sine to mindreårige barn.

Gåtur i Glengshølen

Rundt 50 personer møtte opp for å gå for å markere at de ønsker trygghet rundt Glengshølen. Her er noen av dem samlet.

Foto: Terje Sandvik

Ranene har gjort at deler av lokalbefolkningen har følt seg utrygge. Men i kveld tok de tilbake Glengshølen ved å arrangere en gåtur for trygghet.

– Vi ble til slutt rundt 50 personer, det er jeg veldig fornøyd med. Det ble hyggelig snakk og det virket som at folk satte pris på tiltaket. Vi fikk også besøk av natteravnene, som fortalte litt om jobben de gjør, også kom politiet en tur og ønsket oss lykke til på turen, sier initiativtaker til gåturen, Frank Vigart Eriksen.

Ble hilset med blålys

Han la ut en melding på Facebook der han tok initativ til gåturen. Plutselig fikk han meldinger av personer han ikke kjente, som lurte på om også de kunne være med.

– Jeg har snakket med personer som ikke vil gå til jobb eller legge kveldsturen til Glengshølen. Symboleffekten ved denne gåturen er nok den viktigste. Det er viktig å vise at det er folk og bevegelse i området, sa han til NRK før gjengen samlet seg på Opsund i Sarpsborg.

Han forteller at det så tynt ut med folk da klokken nærmet seg 19.00, som var starttidspunktet for gåturen. Men så ramlet de inn.

– Det var også noen som hang seg på langs veien. Da vi kom ned til Glengshølen så sto politiet der med blålysene på, det syntes vi var veldig fint.

Gåtur i Glengshølen

Både politiet og en gruppe fra natteravnene møtte opp til gåturen.

Foto: Terje Sandvik

Ønsker lys

Politiet har fremdeles ikke pågrepet noen for det siste ranet i Glengshølen, men Eriksen har tiltro til at politiet gjør det de kan for å pågripe gjerningspersonene.

Han har også gjort seg noen tanker om hva man kan gjøre for å gjøre Glengshølen til et tryggere sted å oppholde seg på kveldstid.

– De som er kjent her vet at det er veldig mørkt her på kveldstid. I kveld fikk folk erfart hvor mørkt det faktisk er. Det var en gjengs oppfatning om at det bør komme på plass lys så raskt som mulig, sier han.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.