NRK Meny
Normal

Gigantøkning i dopingmiddel-beslag

I fjor beslagla tollvesenet 5.500 dopingtabletter og ampuller. I år er tallet 140.000.

Dopingmidler
Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix

Tollvesenet beslaglegger stadig større mengder dopingmidler på grenseovergangene. På landsbasis ble 275.000 enheter beslaglagt i 2006, mot 148.000 i 2005.

Store enkeltbeslag

Kontorsjef for grensekontrollen ved Svinesund, Wenche Fredriksen, forteller at økningen har sin naturlige årsak.

- Vi ser en kraftig økning, men dette skyldes at vi har hatt to veldig store enkeltbeslag - og det utgjør en stor del av denne statistikken, sier hun.

I sommer beslagla tollerne på Svinesund 105.000 tabletter som ble forsøkt smuglet i en trailer. Tollerne beslagla også 66.000 dopingtabletter i Østby.

Også økning i antall beslag

- Det har også vært en økning i antall beslag, men det er som sagt disse to enkeltbeslagene som gjør at forskjellen fra fjoråret er så enorm, forteller Fredriksen.

Kontorsjefen innrømmer at smugling av doping er et problem for tollerne ved grenseovergangene.

- Det er en del folk som smugler dopingpreparater, og det er helt klart et av de områdene vi har fokus på, og som vi prioriterer, sier hun. 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Avslutter elgsøk

    Politiet og viltnemnda avslutter søket etter en elg som skal ha befunnet seg på E18 i Eidsberg. Elgen ble ikke funnet.

  • TV-aksjonen: 10 mill fra Østfold

    Østfoldingene ga i gjennomsnitt 34 kroner per innbygger til årets TV-aksjon, mens landsgjennomsnittet var 41 kroner. Når det gjelder de forskjellige kommunene, så var det Rømskog, fylkets minste etter folketall, som ga mest penger per innbygger med et snitt på 105 kroner. Totalt kom det inn over 10 millioner kroner fra Østfold.