NRK Meny
Normal

Gigantøkning i dopingmiddel-beslag

I fjor beslagla tollvesenet 5.500 dopingtabletter og ampuller. I år er tallet 140.000.

Dopingmidler
Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix

Tollvesenet beslaglegger stadig større mengder dopingmidler på grenseovergangene. På landsbasis ble 275.000 enheter beslaglagt i 2006, mot 148.000 i 2005.

Store enkeltbeslag

Kontorsjef for grensekontrollen ved Svinesund, Wenche Fredriksen, forteller at økningen har sin naturlige årsak.

- Vi ser en kraftig økning, men dette skyldes at vi har hatt to veldig store enkeltbeslag - og det utgjør en stor del av denne statistikken, sier hun.

I sommer beslagla tollerne på Svinesund 105.000 tabletter som ble forsøkt smuglet i en trailer. Tollerne beslagla også 66.000 dopingtabletter i Østby.

Også økning i antall beslag

- Det har også vært en økning i antall beslag, men det er som sagt disse to enkeltbeslagene som gjør at forskjellen fra fjoråret er så enorm, forteller Fredriksen.

Kontorsjefen innrømmer at smugling av doping er et problem for tollerne ved grenseovergangene.

- Det er en del folk som smugler dopingpreparater, og det er helt klart et av de områdene vi har fokus på, og som vi prioriterer, sier hun. 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Billigere å handle i Sverige

    Endringer i kronekursen har gjort det betydelig billigere å handle i Sverige de siste månedene, skriver E24.

    – Det er 5–6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til nettstedet.

  • Sarpsborg innebandy-kvinner ute

    Sarpsborg tapte to kamper og spilte en uavgjort i helgens NM-sluttspill i innebandy. Dermed går de ikke til NM-semifinalen.