Normal

Gigantkrav mot sykehuset

Moss Taxi krever 23,5 millioner kroner i erstatning fra Sykehuset Østfold.

Sykehuset Østfold

Da Sykehuset Østfold tidligere i år la ut pasienttransport innenfor kommunegrensene i Moss, Rygge og Råde på anbud, endte det med et bytte av leverandør fra Moss Taxi til Taxi 3. Nå krever Moss taxi Sykehuset Østfold for 23,5 millioner kroner.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Det skriver Moss Avis. Grunnen til gigantkravet er at Moss Taxi mener de urettmessig tapte anbudet på pasienttransport i Moss, Rygge og Råde til konkurrenten Taxi 3.

Da Sykehuset Østfold tidligere i år la ut pasienttransport innenfor kommunegrensene i Moss, Rygge og Råde på anbud, endte det med et bytte av leverandør fra Moss Taxi til Taxi 3.

Endret forutsetninger underveis

Grunnen til at de nå krever erstatning fra sykehuset er at Moss taxi mener at noen av forutsetingene for deres bud ble endret underveis.

Taxi3 hadde i anbudet sitt tatt et forbehold mot sykehusets krav om en leveransegaranti på 90 prosent. Dette kravet trakk sykehuset i løpet av prosessen, fordi de mente det hemmet konkurransen og derfor var ulovlig.

De mente videre at de sto fritt til å velge den mest økonomisk lønnsomme leverandøren, som de mente var Taxi3.

- Overraskende beløp

Klagenemnda for offentlige anskaffelser, KOFA, ga tidligere i høst taxiselskapet medhold i at konkurrenten, Taxi3s anbud skulle vært avvist av sykehuset.

Dermed valgte Moss Taxi å kreve erstatning fra Sykehuset Østfold for 23,5 millioner kroner. Sykehuset Østfold avviser kravet, fordi de mener det er alt for høyt.

 

Anne Grethe Erlandsen

Sykehuset Østfold avviser kravet, fordi de mener det er alt for høyt. Og kommunikasjonsdirektøren ved Sykehuset Østfold mener at beløpet ikke har rot i virkeligheten.

Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

– Vi har motatt et krav på et beløp som er mye høyere enn det vi hadde ventet, vedgår kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset Østfold, Anne Grethe Erlandsen til Moss Avis.

Hun mener at beløpet ikke har rot i virkeligheten.

– Vi mener dette beløpet utgjør en alt for stor del av den årlige omsetningen til Moss Taxi. Det vanlige i slike saker er et beløp på omtrent fem prosent av omsetningen, sier Erlandsen.

Krever erstatning

Styreformannen i Moss Taxi tror at selskapet vil få kompensasjon i denne saken.

– KOFA har erklært at Moss Taxi urettmessig tapte konkurransen om sykehustransporten. Da sier det seg selv at vi ønsker å kreve kompensasjon fra Sykehuset Østfold, sier Torgrim Bekkhus til avisa.

Han ønsker ikke å gå alt for detaljert inn i hvordan de kom frem til et beløp på 23,5 millioner kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • UP tok mange i Råde

  UP har holdt trafikkontroll på Fv 118 i Råde. Det resulterte i 23 forenklede forelegg for hastighet og ett gebyr for mobilbruk.

 • Svoveldioksid-utslipp etter uhell

  Borregaard har i natt hatt et større utslipp av svoveldioksid. Årsaken skal ha vært et uhell under ombygging av et fabrikkanlegg. Ifølge kommunikasjonssjefen ved Borregaard varte utslippet ca. en halvtime, fra ca. halv tre i natt.

  Utslippet kan ha vært merkbart for naboer i området, men det har ikke vært direkte farlig for folk, forteller hun. Svoveldioksid kan gi pustebesvær, og astmatikere er spesielt utsatt.

  Borregaard
  Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK