NRK Meny
Normal

Gigantisk sigarettbeslag

Tollvesenet på Ørje fant over 100.000 sigaretter gjemt i varebilen til to polakker tirsdag kveld.

Sigarettbeslag Ørje tollvesen
Foto: Tollvesenet / NRK

Bilen ble vinket inn til en rutinekontroll, og tollerne oppdaget raskt at det var manipulert med tak og vegger.

Gjemt i tak og vegger

Flere hulrom, fullstappet med sigaretter, ble oppdaget etter at bilen ble tatt inn i kontrollhallen for en nærmere sjekk.

Totalt ble det funnet 107.580 sigaretter gjemt i bilen, opplyser fungerende seksjonsleder Gro Lene Gundelsby i Ørje.

- Veldig stort beslag

- Det er det største beslaget vi har hatt i år på Ørje. Vi anser det som et veldig stort beslag. Tidligere er det beslaglagt henholdsvis 72.000 og 22.000 sigaretter. Det er bare et beslag ved Kongsvinger som er større i år, sier Gundelsby.

Sigarettbeslag total
Foto: Tollvesenet / NRK

De to polakkene er 23 og 28 år gamle, og har forklart at de var på vei til vestlandet for å arbeide. Marker og Rømskog lensmannskontor skal etterforske saken, personene sitter foreløpig i forvaring i Halden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarsler til russen

    Politiet melder om nok en natt med mye støy fra russen. 10 russ fikk advarsel på grunn av for høy musikk, 3 ble bortvist og én buss fortsatte å støye, slik at politiet måtte ta med seg en viktig kabel til anlegget. Nå er det ikke mulig å spille musikk fra russebussen, skriver politiet på Twitter.

  • Helikopter mistet last nær fiskere

    Sjokkerte fiskere opplevde at det regnet betongsteiner fra et helikopter. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Helikopteret fraktet rivningsmaterialer fra noen hytter, blant annet steiner og isolasjonsmatter. Fiskerne som sto på en øy i Skjebergkilen i Sarpsborg ble heldigvis ikke truffet av gjenstandene, men de er kritiske til den dårlige sikringen.