– Nå handler det om å begynne å vinne

Misnøyen råder i FFK etter skuffende resultater i sesonginnledningen. Daglig leder Geir Bakken håper å snu den negative trenden.

Geir Bakken

Daglig leder i FFK, Geir Bakken, håper de kan snu den dårlige trenden.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Etter ni serierunder står Fredrikstad Fotballklubb med én seier, fire uavgjort og fire tap. Det betyr en 14. plass på tabellen. Samtidig er de slått ut av cupen etter tap for 2. divisjonslaget Kvik-Halden.

– Resultatene har vært langt under det vi hadde sett for oss og håpet på. Vi prøver å snu alle steiner. Nå handler alt om å ta poeng og begynne å vinne fotballkamper, sier daglig leder i klubben, Geir Bakken.

– Drøy kost

Men Bakken har ikke et enkelt svar på hvordan de skal klare det.

– Da hadde det vært fikset i løpet av kort tid. Men trenerteamet vårt jobber med det, og vi har selvfølgelig tro på at det snur, forhåpentligvis allerede mot Follo andre pinsedag.

I løpet av de to siste kampene kom FFK fra det med ti minusmål.

– Det er drøy kost. Trenerteamet skal ta seg av sportslige vurderinger på hvordan man skal stenge igjen bak og hvordan man skal få scoret flere mål.

– Faller sammen

Jan Tore Ophaug og Aleksander Olsen har midlertidig tatt over ansvaret som hovedtrenere i FFK etter at Håkon Wibe-Lund ga seg.

– Nå jobber deler av styret og jeg med en ny trener. Vi har bestemt noen kriterier og har snakket med mange i fotballnettverket om mulige kandidater. Nå er vi i fasen hvor vi kommer til å ha møter med ulike kandidater, sier Bakken.

Men hvem vil han ikke si.

– Det er viktig at vi treffer med riktig person. Kvalitet er viktigere enn tid, selv om vi leser tabellene og vet hvor vi er.

Klubben gikk hardt ut før sesongen og uttalte at målet for sesongen var å rykke direkte opp til eliteserien. Nå ligger laget tredje sist på tabellen.

– Vi opplever at spillerne har troa. Men det har vist seg gang på gang at når vi har fått mål mot oss, faller vi sammen. Det er noe vi må løse, sier Bakken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: