NRK Meny
Normal

Gass fra gulvet på Halden-skole

Avgasser fra gulvbelegget ved nye Risum skole i Halden kan være årsaken til luktproblemer og luftveisplager hos elever og lærere.

Risum ungdomsskole, Halden
Foto: Rainer Prang / NRK

Deler av Risum ungdomsskole ble fraflyttet i januar 2006, da det ble meldt om store mengder sopp- og råte.

Et år senere ble den nyeste bygningen fraflyttet på grunn av dårlig inneklima, og deretter ble det påvist omfattende sopp- og muggskader i gymsalen, som også må rehabiliteres for millionbeløp.

 

Illustrasjonsfoto
Foto: Rainer Prang / NRK

Gasser fra gulvet

Undersøkelser av det nyeste skolebygget på Risum ungdomsskole har vist dårlig inneklima og bygningen ble fraflyttet i januar i år.

122 elever i 9. klasse ved Risum ungdomsskole ble da flyttet til midlertidige lokaler i Os allé 11 i Halden sentrum.  

I en rapport som presenteres for kommunen neste uke, er en av konklusjonene i en konsulentrapport at  gulvbelegget i den nyeste bygningen avgir gasser, og det er trolig dette som har ført til det dårlige inneklimaet.

Dyrt for kommunen

Etter at det ble oppdaget sopp og råte på skolen ble en del av elevene flyttet fra de to hovedbygningene til Forvaltningsskolen på Fredriksten festning, der kommunen leier lokaler.

Fra januar 2006 og frem til sommerferien ble disse bygningene pusset opp for 14 millioner kroner, før det ble besluttet å rive de to bygningene.

Nybyggene vil kreve investeringer tett opp under 80 millioner kroner.

Også for nybyggets del er det nødvendig å bruke millioner på oppussing, og for gymsalens vedkommende viser det seg at den har så omfattende sopp- og muggskader, og at den må renoveres for 11,5 millioner kroner.

Hva leie av lokaler, konsulentkostnader og kommer til å koste, i tillegg til nybygg og rehabilitering, er foreløpig ikke kjent.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.