NRK Meny
Normal

Går ut med detaljert beskrivelse etter voldtektsforsøk

Politiet har gått ut med en mer detaljert beskrivelse av den antatte gjerningsmannen etter det grove voldtektsforsøket på Ambjørnrød tirsdag morgen.

Åsted voldtektsforsøk Ambjørnrød

TRENGER VITNER: noen må ha lagt merke til en mann som løp fra fotballøkka ved Dyrefaret tirsdag morgen, mener politiet.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Offeret har beskrevet mannen, og siden forespørsler til eventuelle vitner ikke har ført til avgjørende tips, deler politiet nå kvinnens beskrivelse offentlig.

– Det er en mann i 25 til 30 års alder, sier politiadvokat Arild Eikaas.

– Han er ca. 180 centimeter høy, og var kledd i mørke klær.

Han hadde blant annet en mørk genser med en Nike-logo på brystet.

– Han er kortklipt, men har fullt skjegg. Han er lys i huden, men har mørkt hår og skjegg, og han snakket engelsk. Han har en forholdsvis stor nese, sier kvinnen. Nesen kan være skadet etter at hun satte seg til motverge, oppsummerer Eikaas.

Politiet jobber også med å få laget en fantomtegning basert på kvinnens beskrivelse.

– Noen må ha lagt merke til ham

Mannen er sett løpende fra stedet, har politiet fått opplyst. Eikaas antar at det er noe andre kan ha lagt merke til. Han ber de som har vært i området ved Ambjørnrødveien og Dyrefaret tirsdag morgen ta kontakt, selv om de ikke har sett eller hørt noe.

– Det er viktig at også de sier fra, slik at vi får plottet det inn og får full oversikt, opplyser Eikaas.

Han beskriver voldtektsforsøket som svært alvorlig.

– Dette er noe vi ikke har sett i Fredrikstad på år og dag, meg bekjent. Vi vil ikke ha sånt her.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fikk samfunnsstraff for vold

    Borgarting lagmannsrett har gjort om straffen for to sarpinger som er dømt for voldsbruk. De to er, sammen med tre andre, dømt for vold mot en mann i Sannesund i Sarpsborg i 2015. En 26 år gammel mann har fått endret straffen fra fengsel i åtte måneder til 240 timer samfunnsstraff. En 24 år gammel mann har fått endret straffen fra fengsel i et halvt år til 180 timer samfunnsstraff.

  • Varetektsfengslet for familievold

    En 40 år gammel mossing er varetektsfengslet for fire uker. Han er siktet for familievold, brudd på kontaktforbud, besøksforbud og skadeverk. Mannen avviste i retten at han har slått barna og hevdet at ekskona hadde kontaktet ham. Men Fredrikstad tingrett mener det er overveiende sannsynlig at han har begått de straffbare handlingene.