NRK Meny
Normal

Går imot å legge ned poliklinikk

Halden-folk er misfornøyd med at den medisinske poliklinikken i byen trolig forsvinner.

Opprettelsen av den nye geriatrienheten ved sykehuset i Fredrikstad fører trolig til at den medisinske poliklinikken i Halden forsvinner.


Motstand i Halden

Årsaken er at Sykehuset Østfold ikke får tilført ekstra midler - hverken økonomiske eller mannskapsmessige - til geriatrienheten.

Dermed må ressursene omfordeles innenfor sykehusets eksisterende organisasjon, og poliklinikken i Halden er i den forbindelse i fare for å bli lagt ned.

Det skaper motstand i Halden.

- Enklere for friske spesialister å reise til Halden

En av dem som er imot å legge ned poliklinikken i Halden er tidligere leder for hjerteavdelingen i Fredrikstad, pensjonert seksjonsoverlege Trond Holm.

- Her er også i Halden mange pasienter som er multisyke og kvalifiserer for geriatrisk vurdering. Derfor synes jeg det må være enklere for de friske spesialistene i Fredrikstad å reise til Halden enn for alle disse syke og svake å reise fra Halden til Fredrikstad, sier Holm.

Den pensjonerte overlegen, som er engasjert i sykehusaksjonen i Halden, mener at å legge ned poliklinikken i Halden strider med den såkalte samhandlingsreformen som i sterk grad handler om å tilbakeføre tjenester til lokalt nivå.

- Vil tvinge rikspolitikerne ut på banen

Han tror derfor at det er mulig å hindre nedleggelsen.

- Jeg tror at med samhandlingsreformen i bakgrunnen vil man tvinge den politiske ledelse i hovedstaden ut på banen, for de vil vel neppe finne seg i at Sykehuset Østfold, det vil si statens sykehus, motarbeider dem, sier Holm.

Han er tilknyttet sykehusaksjonen i Halden, mener det er feil å legge ned i Halden.

Divisjonsdirektør for medisin ved Sykehuset Østfold, Per Weydahl, sier at det ennå ikke er bestemt å legge ned i Halden, men at det kan skje.

- Som jeg sier, vil det være en vurdering om det beste tilbudet også til Haldens befolkning vil være nettopp å få til dette som vi har savnet lenge, nemlig en geriatrienhet i Fredrikstad, eller om det er å ha et lite lokalt tilbud i Halden, sier Weydahl.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 18.50: Se Østfold-nyhetene her

  • Kontroll på skogbrann

    Brannmannskapene som har jobbet i hele dag med å slokke skogbrannen i Trøgstad, har nå kontroll på brannen. – Brannårsak skal være lynnedslag, forteller brannsjef, Bjørn Stolt, til Smaalenenes Avis. Det vil foregå ettersokking på stedet de neste par dagene.