NRK Meny
Normal

Går fra toppfotball i FFK til femtedivisjon

Vidar Martinsen ble i dag presentert som spillende trener for Råde sammen med Jon-André Fredriksen. Femtedivisjonsklubben satser stort og ønsker seg fire divisjoner opp.

Råde satser stort.
Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Vidar Martinsen møter oss på klubbhuset i Råde, ikledd drakta til sin nye klubb.

- Det kan bli et savn å spille fotball på toppnivå, men akkurat nå gleder jeg meg veldig til å sette i gang her, smiler han.

Bortekampen mot Mjøndalen ble trolig Vidar Martinsen siste kamp for FFK og på toppnivå. Nå ser han fram til å bidra for klubben han ikke har spilt for siden 2001, sammen med Jon-André Fredriksen, som kommer fra Moss FK. Sammen skal de være spillende trenere for femtedivisjonsklubben.

- Vi kommer hit for å vinne kamper og med Vidar og andre lokale spillere som har kommet inn tidligere i år kan dette bli veldig bra, sier Fredriksen.

Råde satser stort nå, og styrker også på juniorsiden. Dermed er det kanskje ingen overraskelse at Råde IL skrur opp ambisjonene for de neste årene.

Drømmer om førstedivisjon

- Det er klubber i førstedivisjon som er mindre enn Råde, men vi skal ta ett steg om gangen. I førsteomgang går vi for opprykk til fjerdedivisjon neste sesong, sier sportslig leder Jens Anders Berg.

Men det må da være fryktelig dyrt for en femtedivisjonsklubb å hente spillere fra andredivisjon og nest høyeste nivå i norsk fotball?

- I Råde-målestokk har det kostet mer enn vi er vant til, men gutta vi har hentet inn er rettferdige i forhandlingene. De er innstilte på at det er deres bidrag til å bygge opp rådefotballen igjen. Vi er veldig fornøyde med avtalen vi har fått til med dem, sier leder Knut Erik Berg.

Får vi lurt ut en pengesum av dere?

Nei, svarer han kontant og ler.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: