NRK Meny
Normal

Dro inn 470.000 på en drøy time

Østfold har gode tradisjoner for å komme dårlig ut i statistikken til TV-aksjonen. I år vil næringslivet ta storeslem.

Eivind Brynildsen

Rallyfører Eivind Brynildsen fra Adapta Motorsport hadde en egen teknikk for å få folk til å gi penger til TV-aksjonen.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Næringslivet i Østfold samla inn en drøy million til fjorårets TV-aksjon , men den summen har fylkeskomiteen bestemt seg for å slå kraftig i år.

Se video nederst i saken!

Renate Holm, fylkesaksjonsleder TV-aksjonen Østfold

Fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Østfold, Renate Holm, vil få Østfold opp på statistikken.

Foto: Lotte Olsen
Henning Solberg

Rallyfører Henning Solberg ga alt i kampen om kronene

Foto: Lotte Olsen / NRK
Jon-Ivar Nygård

Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård ringte bedriftene som kommunen er medeier i. Det skulle vise seg å være en suksessoppskrift.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Den slår vi. Og en av måtene å gjøre det på er giverstafetten, som arrangeres for første gang i fylket i år, forteller en entusiastisk fylkesaksjonsleder Renate Holm.

Rundt fire store, runde bord inne i den gamle Hydrogenfabrikken i Fredrikstad sitter det folk fra hele fylket. De har hver sin strategi for å få samarbeidspartnere, konkurrenter og forretningsforbindelser til å gi penger til TV-aksjonen, som i år går til Regnskogfondet. De skal bruke pengene til å bevare et regnskogsområde større enn Norge og Danmark til sammen .

– Viktig å slå naboen og konkurrenten

Mens noen spiller på samvittigheten og samfunnsansvar, spiller rallyfører Eivind Brynildsen fra Adapta Motorsport på konkurranseinstinktet til folk.

– Folk i Våler er jo litt opptatt av å ha den fineste bilen eller den kuleste hekken, så hvis du sier at naboen deres eller konkurrenten har gitt én sum, så dobler de gjerne den, ler rallyfører Brynildsen fra nettopp Våler i Østfold.

På bordet ved siden av sitter fredrikstadordfører Jon-Ivar Nygård og hanker inn de høyeste summene ved fredrikstadbordet.

– Jeg fikk inn to på femten tusen nå, fastslår Nygård.

Men det er ikke dårlig gjort å si at det er ordføreren som ringer?

– Jeg sa ikke det, jeg sa det var Jon-Ivar, ler ordføreren.

Østfold har gode tradisjoner for å komme dårlig ut i statistikken til TV-aksjonen. Men i år vil næringslivet gjøre storeslem.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Enebolig totalskadd i Fredrikstad

    Det brøt ut brann i en enebolig på Torp i Fredrikstad natt til fredag. En 87 år gammel mann ble tatt hånd om av helsepersonell, opplyser politiet til NTB. Flere nabohus ble evakuert, men beboerne har nå fått flytte hjem igjen.

  • HTH tapte andre kvartfinalekamp

    Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.