NRK Meny
Normal

Vinner de Klassequiz-finalen også?

Klokken 19:55 lørdag kveld skal Østfolds beste klassequizere bryne seg på 19 andre finalister.

Vinnerne av Klassequizen i Østfold 2016

Seiersbildet etter fylkesfinalen fra mars. Fra venstre Christian Aron Vea, Jon Eivind Ytrehorn, distriktsredaktør i NRK Østfold Grete Ruud, Kaja Osberg og programleder Lise-Gro Andersen.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Jon Eivind Ytrehorn, Christian Aron Vea og Kaja Osberg fra Halmstad ungdomsskole i Rygge slo ut Kruseløkka ungdomsskole i Sarpsborg, Borge ungdomsskole i Fredrikstad og Risum ungdomsskole i Halden i semifinalen tidlig i vår.

Klassequizen - finale 2016 KLASSEQUIZEN - FINALE 2016

Selda Ekiz leder finalen den 14. mai.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK / Anne Liv Ekroll

Kunnskapsnivået kommer til å være høyt, tror programleder Selda Ekiz.

– I år føler jeg at jeg må pugge i forkant av finalen for å holde følge med 10.-klassingene.

Sendingen starter på NRK1 klokken 19:55 lørdag kveld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kronerulling for tunnelutredning

    I Moss er det startet kronerulling for å få utredet langtunnel som et alternativ til det vedtattet dobbeltspor langs havna. Siden onsdag er det samlet inn drøyt 100 000 kroner. Bedre byutvikling Moss trenger 200 000 kroner til en utredning fra Norsk Bane. Målet er at den skal være klar før budsjettbehandlingen i Stortinget, sier Jonathan Parker som er en av initiativtakerne til kronerullingen

  • Utsatte omstridt bygge-sak

    Planutvalget i Fredrikstad utsatte i går avgjørelsen om den omstridte utbyggen av den verneverdige Pay-villaen på Cicignon i Fredrikstad, skriver Fredriksstad Blad. Saken ble utsatt fordi Høyres representant ønsket befaring. Byantikvaren og fylkeskonservaotren er uenige om det strider mot nasjonale kulturminneinteresser å tillate å bygge om herskapshuset til leiligheter og oppføre et tilbygg.