NRK Meny
Normal

Gamboa lover festfotball i sola

Fredrikstad-backen sikter seg inn øvre halvdel av tabellen og gleder seg til å møte Haugesund i dagens «hengekamp».

Alain Junior Ollé Ollé og Christian Gamboa

Christian Gamboa sikter seg inn mot tabelltopp før sommerferien.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Costaricaneren har vært solid for Fredrikstad så langt denne sesongen. Nå ser han frem til å møte Haugesund i strålende sol på Fredrikstad stadion.

– Nå er vi i siget og med full innsats i laget, har vi vist at vi kan prestere. Jeg har sjekket værmeldingen, det ligger an til å bli en strålende kveld i Fredrikstad. Vi skal sørge for god fotballunderholdning, sier Gamboa til fredrikstadfk.no.

Med seier i kampene mot Haugesund og Tromsø kan Fredrikstad gå til sommerferie på den øvre halvdelen av tabellen. Det er en posisjon Gamboa sikter seg inn på.

– Vi har lyst til å vinne alle kamper.

Følg: Fredrikstad - Haugesund spark for spark kl 18.00

– Haugesund legger seg lavt

Etzaz Hussain

Etzaz Hussain har vist lovende takter så langt i sesongen, og håper på mange mål mot Haugesund.

Foto: Collin Pillai/FFK

Kampen mot Haugesund er en såkalt «hengekamp», som opprinnelig skulle ha blitt spilt i mai, men ble utsatt på grunn av den mye omtalte fotballstreiken.

Gamboas lagkamerat Etzaz Hussain, som kom til Fredrikstad før denne sesongen, etter et svært kort opphold i Vålerenga og to år i Manchester United, håper også at supporterne skal få valuta for pengene.

– Det er det vi håper på, masse mål og god underholdning.

Les også:

Han er overbevist om at målene vil komme for Fredrikstad, så lenge de tør å være seg selv.

– Den største utfordringen i onsdagens kamp, blir når Haugesund legger seg lavt. Vi må bare spille spillet vårt, og så kommer målene til slutt.

Askar soner fortsatt

Dagens motstander Haugesund kommer fra et 1-3 tap mot Strømsgodset på søndag. Da de reiste med fly til Rygge i dag formiddag manglet det to viktige spillere.

Nikola Djurdjic og Daniel Bamberg ble igjen hjemme i Haugesund med skader. Umaru Bangura er imidlertid tilbake i troppen etter å ha vært ute med karantene, og det er ventet at han går rett inn på midtbanen.

For hjemmelaget mangler Amin Askar som fortsatt soner karantene etter det røde kortet han pådro seg mot Start, mens både Alex Valencia og Hans Erik Ramberg er usikre på grunn av skade.

Kampen starter klokken 18.00 og du kan følge den spark for spark med NRK. Dagens dommer er for øvrig Trygve Kjensli fra Nesodden, som debuterer som dommer i Eliteserien.

Nikola Djurdjic

Nikola Djurdjic har scoret tre mål for Haugesund i år, men får ikke spille dagens kamp på grunn av skade.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH tapte andre kvartfinalekamp

    Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.