NRK Meny
Normal

Ga blaffen i kontrakt og sponsor

Ny Subaru-kontrakt og personlige sponsorer har vært et ikke-tema i Petter Solbergs (33) kamp for å komme tilbake til verdenstoppen.

Petter Solberg i Rally Monte-Carlo

- Hittil har jeg gitt blaffen i alt som har med kontrakter og sponsorer å gjøre, sier Petter Solberg.

Foto: ROBERT PRATTA / SCANPIX

Etter neste sesong går kontrakten hans med den japanske bilprodusenten ut, og personlige sponsorer har han kun én igjen av.

«Back in business»

- Absolutt alt oppi hodet mitt har handlet om rally og hvordan vi skulle komme ut av den bølgedalen vi var nede i. Hittil har jeg gitt blaffen i alt som har med kontrakter og sponsorer å gjøre, sier Solberg til NTB.

Men nå er nordmannen «back in business» etter at han kjørte inn til sitt beste VM-resultat på over ett år med sin splitter nye Impreza.

Tjener millioner

Tidligst til høsten, når nybilen har etablert seg, er det aktuelt å innlede forhandlinger om ny kontrakt med teamet. Men etter helgens bragd har det allerede tikket inn ferske henvendelser på sponsorsiden.

- Mye spennende skjer der allerede. Med resultater kommer også interessen, forteller Petter Solberg. Han har plass til i alt tre sponsorer på kjøredressen.

Solberg håver inn millioner på personlige sponsorer i tillegg til anslagsvis over 30 millioner kroner i lønn fra Subaru i året. På toppen kommer resultatbonuser fra teamet, som det ikke er blitt all verden av de seneste årene.

Neste runde i Tyrkia

Med ny bil og et toppresultat på plass, er skuldrene senket noen centimetere. Denne uken blir 33-åringen hjemme med familien i Monaco. Så reiser han videre til neste VM-runde i Tyrkia.

2003-verdensmesteren har sanket 13 enkeltseirer i VM. Den siste kom for tre år siden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Evakuerte får flytte hjem

    Laster Twitter-innhold
  • Forsinkelser på Østfoldbanen

    NSB melder om flere forsinkelser på Østfoldbanen onsdag morgen. Dette gjelder særlig på strekningen Skøyen-Moss og Skøyen-Rakkestad.