NRK Meny
Normal

Fyllekjørte med ruter dekket av snø

Med bilrutene tildekket med is og snø, samt en promille på 1,86, kolliderte kvinnen med en møtende bil.

25. mars i år bega en 32 år gammel kvinne seg ut på en kald kjøretur.

 Brå stopp

Snø, is og frost sperret sikten på alle bilens ruter, da hun kjørte avgårde på morgenkvisten. I Sarpborg sentrum fikk turen en brå stopp, da bilen kvinnen førte skar over i motgående kjørefelt og kolliderte med en møtende bil. Begge bilene fikk materielle skader i sammenstøtet.

Kvinnen innrømmet senere å ha drukket betydelige mengder øl og vin, og at hun hadde kjørt uaktsomt. Da blodprøve ble tatt to timer senere, viste den en promille på 1,86.

Psykiske problemer

Forsvareren ba retten se formildende på kvinnens handlinger fordi hun har psykiske problemer i forbindelse med en vanskelig barndom og oppvekst.

Sarpsborg tingrett ser svært alvorlig på faremomentet hun utsatte andre trafikanter for, og anser ikke kvinnens livssituasjon særlig annerledes enn mange andre promillekjørere.

Retten fulgte derfor politiets forslag om å dømme kvinnen til 30 dagers ubetinget fengsel. Kvinnen har også fått en bot på 10.000 kroner, samt tap av førerkort for en periode på to år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Jernalderfunn datert i Rygge

    Arkeologiske funn av rundt femti hus og femten graver i området ved Carlberg gård, Dilling og Såstad i Rygge er datert til tidlig jernalder. Det skriver Moss Avis. Utgravingene skjer i forbindelse med utbyggingen av nytt jernbanespor.

  • Kontroll på brannen

    Brannvesenet i Moss har kontroll over brannen i Dyreveien. I følge politiet har brannen startet i en røykvarsler med batteri som lå i et skap. Skader på skap, klær og tak.