NRK Meny
Normal

Fyll og fanteri i Fredrikstad - politiet måtte sende flere folk

Politiet melder at det har vært mye fyll og bråk i Fredrikstad natt til søndag. Så mye bråk var det at patruljer fra andre byer måtte bistå.

Politi under oppdrag

Illustrasjon: Politiet hadde mer enn vanlig å ta seg til i Fredrikstad i natt.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Runar Eriksen, sier at det har vært mer bråk natt til søndag enn det pleier å være.

– I Fredrikstad er det registrert 23 ordensforstyrrelser. Og da er ikke rene slåsskamper hvor politiet har måttet skille personer telt med, sier han.

Måtte sendes til plankebyen

På et tidspunkt var det så mye som skjedde, at politiet valgte å sende flere patruljer fra andre byer.

– På det meste var det åtte patruljer i Fredrikstad. Vi vurderte det slik at det var så mye bråk at det var i Fredrikstad politiet trengtes, sier han.

Har dette gått ut over arbeidet i de andre byene?

– Det kan gjøre det. Men i helgene har vi alltid mer folk på plass. Det hadde vært verre om det var en hverdag. Hvor patruljene trengs må vi vurdere fra gang, til gang, sier han.

Laster Twitter-innhold

To satt i arresten

Han sier at personene som lagde bråk var mellom 18 og 25 år. To ble tatt med til drukkenskapsarresten.

– En mann slo en annen mann på utestedet Tiger Tiger. Det samme skjedde i Storgaten utenfor Nellys Kebab. Disse kommer til å få bøter, og det vil bli gjennomført avhør om de ikke vedtar forelegg, sier han.

Eriksen sier det er umulig å svare på hvorfor det var så mye bråk akkurat denne helgen.

– Noen ganger tar det bare helt av. Det kan virke som en domino-effekt. Hvis én begynner å sloss, tar andre etter. Stort sett går det heldigvis rolig for seg, sier han.

I Moss var det åtte ordensforstyrrelser, Moss hadde fem og Halden bare ett tilfelle.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Halden planlegger utleie elbiler

    Halden kommune søker om støtter til å etablere en elbilpool.
    Kommunen ber om 3 millioner kroner fra en pott Miljødirektoratet har satt av til klimatiltak. Planen er at 35 innleide elbiler skal erstatte ansattes bruk av privatbil på jobben. Etter klokka etter kl. 16 og i helgene skal de leies ut til innbyggerne, forteller Martin vik leder for kommunikasjon og service i Halden kommune

  • Informerte ikke politikerne

    Administrasjonen i Aremark skal ha betalt ut mer enn seks millioner kroner ut over vedtatt budsjett for rehabiliteringen av Aremark skole, uten at kommunestyret ble informert. Nå kobles kontrollutvalget inn. Det skriver Halden Arbeiderblad. Ordfører Geir Aarbu sier til avisen han ikke visste om overskridelsene