NRK Meny
Normal

Fullt hus på gaupemøtet

Godt fremmøte og gode gemytter under kveldens åpne møte om gapebestanden i Mysen. Men de ble ikke enige om hvor stor gaupebestanden egentlig er i Østfold.

Gaupebestanden i Østfold er så lav at det i år IKKE er lov til å jakte på dem. "P" Men under kveldens rovviltmøte i Mysen er det stor uenighet om antall gauper faktisk er så lavt. Ifølge rovdata skal det være omtrent to familiegrupper av gauper i østfold nå, men jegerne mener det er langt flere.

Siden det er registrert en familiegruppe med gauper i Østfold blir det ikke noen gaupejakt i Østfold i vinter. Bestanden skal være på seks familiegrupper i Rovviltnemndas region 4, altså Østfold, Oslo og Akershus.

Gaupebestanden i Østfold er så lav at det i år ikke er lov til å jakte på dem. I kveld har Rovviltnemda invitert til møte om situasjonen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.