NRK Meny
Normal

Fullt hus på gaupemøtet

Godt fremmøte og gode gemytter under kveldens åpne møte om gapebestanden i Mysen. Men de ble ikke enige om hvor stor gaupebestanden egentlig er i Østfold.

Gaupebestanden i Østfold er så lav at det i år IKKE er lov til å jakte på dem. "P" Men under kveldens rovviltmøte i Mysen er det stor uenighet om antall gauper faktisk er så lavt. Ifølge rovdata skal det være omtrent to familiegrupper av gauper i østfold nå, men jegerne mener det er langt flere.

Siden det er registrert en familiegruppe med gauper i Østfold blir det ikke noen gaupejakt i Østfold i vinter. Bestanden skal være på seks familiegrupper i Rovviltnemndas region 4, altså Østfold, Oslo og Akershus.

Gaupebestanden i Østfold er så lav at det i år ikke er lov til å jakte på dem. I kveld har Rovviltnemda invitert til møte om situasjonen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot medbrakt alkohol

    Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.

  • Kjørte for fort – mistet førerkort

    En mannlig bilfører i 20-årene ble av politiet målt til å ha kjørt i 138 kilometer i timen i 90-sonen. Hendelsen skjedde på E18 ved Hærland i Eidsberg. Mannens førerkort ble beslaglagt.