NRK Meny
Normal

– Hadde festivalen vært utendørs hadde jeg vært nervøs

Til tross for at himmelens sluser åpnet seg over Karlshus i dag, gir ikke det arrangørene av Råde Parkfestival bekymringer.

Festival

Festivalsjef Anders Odden er ikke redd for at dårlig vær skal prege festivalen.

Foto: Joacim Høyer / NRK

Frederikke Stensrød

Varaordfører i Råde, Frederikke Stensrød, er med i arrangementskomiteen.

Foto: Joachim Høyer / NRK
Rigger til Festival

Ordfører René Rafshol hjelper til med å rigge til festivalen.

Foto: Joachim Høyer / NRK

– Det er en fordel at vi skal være innendørs. Hadde vi ikke hatt det, så hadde vi vært mer nervøse, sier Festivalsjef Anders Odden.

– Siden vi står under et tak og det er oppvarmet, så er det ikke noe problem å kose seg her. Det er bare å stille opp selv om det regner ute, sier varaordfører i Råde, Frederikke Stensrød.

Doblet billettsalget

Den 9.–11. oktober arrangeres festivalen for tredje gang og det er fortsatt på tusenårsplassen i Karlshus som er arenaen for festlighetene.

Det blir som tidigere – kombinert mat- og musikkfestival. Arrangørene anslår at de i fjor hadde over 5.000 besøk.

Festivalen har et budsjett på én million kroner, hvorav 200.000 kroner kommer fra kommunekassa.

– Vi mener dette er viktig for kommunen. Det engasjerer mange, frivillige som vil delta på festen og det skaper positivitet ved at det skjer noen ting, mener Stensrød.

Ifølge Moss Avis er det solgt dobbelt så mange billetter i år sammenlignet med i fjor.

Råde Parkfestival

Anders Odden (til venstre) Kjell André Holstad Aasheim og Frederikke Stensrød har jobbet i ett drøyt år med festivalen som arrangeres i Råde.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Stage Dolls avslutter festivalen lørdag

I kveld starter festivalen med blant annet Jan Ove Ekeberg og Hans-Erik Dyvik Husby som forteller om og signerer sine nye bøker. Senere på kvelden blir det konsert med Vazelina Bilopphøggers.

I morgen spiller Robin og Bugge. Lørdag blir det både disko med den lokale DJ-en Tor Arne Andersen og Stage Dolls avrunder festivalen lørdag kveld.

– Vi gleder oss veldig og dette har vi jobbet med i nesten ett år. Det beste med dette blir å se folk som har gledet seg til å komme på festival. Blide folk som går ut i Råde sentrum for å kose seg, avslutter Stensrød.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: