NRK Meny
Normal

Fuktig helg for tollerne

Tollerne i Østfold gjorde flere store alkoholbeslag i helgen. Blant annet stod en svenske for årets største så langt.

Alkoholbeslag

Tollerne gjorde årets hittil største alkoholbeslag på søndag.

Foto: Tollvesenet

Søndag kveld holdt tollerne en kontroll ved grenseovergangen ved Holtet i Halden kommune. Her stanset de en svenskregistrert bil med store mengder alkohol.

Totalt hadde mannen med seg nesten 1700 liter alkohol, fordelt på 1150 liter øl, 447 liter vin og 102 liter brennevin.

– I bilen var det 1700 liter med alkohol, som mistenkte forklarte at han hadde vært i Tyskland og handlet. Det er det største alkoholbeslaget vi har hatt så langt i år, sier kontorsjef Wenche Fredriksen ved grensekontrollen i Østfold.

LES OGSÅ:

Var til bursdagsfest

Mannen som ble stanset er levert til politiet og kan forvente seg en straffereaksjon fra dem. I tillegg har varene blitt beslaglagt.

Tollerne trodde ikke noe på mannens forklaring om hvorfor han hadde med seg drikkevarene inn i landet.

– Han mente at dette var til en fest som skulle holdes i Sverige. Han påstod at han rett og slett hadde glemt å ta disse varene ut av bilen før han skulle til Norge, noe som virket lite troverdig for oss, sier Fredriksen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Alkoholbeslag

Tollerne gjorde årets hittil største alkoholbeslag på søndag.

Foto: Tollvesenet

Flere beslag

I tillegg til beslaget søndag kveld gjorde tollerne flere alkoholbeslag i helgen. Fordelt på to andre biler ble det gjort beslag av 226 liter øl, 72 liter brennevin og 47 liter vin. I en av bilene ble det også funnet 2000 sigaretter.

– Det har vært ganske mye alkohol som har blitt beslaglagt i løpet av helgen, så det har absolutt vært mye beslag og mye anmeldelser, sier Fredriksen.

LES OGSÅ:

Tollerne har også vært aktive tidligere i år. 11. januar beslagla de blant annet 10.000 Rivotril-tabletter fra en Palestinsk mann, som satt på en rutebuss fra København til Oslo.

23. januar markerte også en narkotikahund på en danskregistrert bil. I bilen ble det funnet 1. kg hasj i luftfilteret. Føreren av bilen sitter i politiets varetekt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.