NRK Meny
Normal

Frykter utsettelse av sykehusplanlegging

Planleggingen av et nytt sykehus i Østfold og i Buskerud kan stanse helt opp i nesten ett år. Det frykter styremedlem i Helse Sør-Øst, Kirsten Brubakk.

Nytt Østfold-sykehus

Det kan drøye før man kan fortsette planene om et nytt østfoldsykehus.

Akkurat nå er det styremøte i Helse Sør-Øst. Første post på agendaen er den videre prosessen for sykehusbygging både i Buskerud og i Østfold.

På styremøtet ble det lagt frem et forslag om at «...det skal arbeides videre med en koordinering av sykehusene i Buskerud og Vestfold.»

- Det er for vagt, sa Brubakk til styret.

Kirsten Brubakk, styremedlem i Helse Sør-Øst

Kirsten Brubakk, styremedlem i Helse Sør-Øst, er redd for at det kan ta et helt år før planleggingen av et nytt østfoldsykehus kan settes i gang.

Foto: MMS-foto: Tor Johannessen / NRK

Krever klarsignal

I dagens styremøte krevde Brubakk at styret gir klarsignal om fortsatt prosjektering av det nye sykehuset.

Brubakk mener at det må stå i vedtaket at prosjekteringen skal fortsette slik det jobbes i dag. Ellers frykter hun at arbeidet med nye sykehus i Buskerud og Østfold vil stoppe opp.

- Å være mer konkrete i forhold til at arbeidet må fortsette vil sende et viktig signal til pasienter og ansatte, mener Brubakk.

- Ikke rene akuttsykehus

Helse Sør-Øst skal lage en totaloversikt over sykehustilbudet i Østfold, Akershus, Buskerud og Oslo. En endelig plan for sykehusene i Østfold og Buskerud kan først komme på plass etter at totaloversikten er ferdig.

Men slik det er i dag er det en overkapasitet i Oslo, og derfor blir nok sykehusene i Østfold og Buskerud mindre enn det som til nå er tenkt. Men Administrerende Direktør i Helse Sør-Øst forsikrer at det ikke blir snakk om et dårligere helsetilbud i fylkene.

- Selv om det er stor kapasitet i Oslo, så blir det ikke snakk om et annenrangs tilbud i Buskerud og Østfold, sa Mikkelsen til styret.

NRK Østfold holder deg oppdatert på dagens styremøte.

Styremøte i Helse Sør-Øst

Administrerende direktør Bente Mikkelsen og styreleder Hanne Harlem i Helse Sør-Øst diskuterer fremtiden til Sykehuset Østfold.

Foto: MMS-foto: Tor Johannessen / NRK

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To menn skadd etter knivstikking

    To menn er alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket i en bolig i Fredrikstad i natt. En av de har blitt operert for flere stikkskader i magen, men skal ikke være kritisk skadd. En mann i 20-årene har blitt pågrepet som følge av hendelsen.

  • Ingen eksplosjon

    Hullet i asfalten på Kråkerøy ungdomsskole ble ikke skapt av en eksplosjon. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen sier til NRK at de ikke har mottatt noen meldinger om eksplosjonsstøy fra de boligene i nærheten. – Folk ville hørt det, og da hadde vi fått meldinger om det. Hva som har forårsaket hullet vet vi ikke.