NRK Meny
Normal

Nytt Østfold-sykehus kan gi sykepleiermangel i Sverige

Det nye sykehuset i Østfold kan føre til enda verre sykepleiermangel i Sverige, melder SVT Västnytt.

Det nye Østfoldsykehuset

Det nye Østfoldsykehuset skal stå ferdig til jul, men først i mai neste år flytter de første avdelingene inn.

Foto: Arkitektgruppen Nytt Østfoldsykehus/COWI

Det nye sykehuset er under bygging på Kalnes utenfor Sarpsborg, bare 4,5 mil fra Strømstad, og skal stå klart i 2015–2016.

Det nåværende Sykehuset Østfold i Fredrikstad har over 300 svenske ansatte, og det nye sykehuset kommer til å ligge enda nærmere Sverige.

– Sykepleiere vil i enda større grad kunne pendle til dette nye sykehuset i Norge. Det kommer til å stille økte krav til oss når det gjelder å få disse sykepleierne til å jobbe hos oss i stedet, sier Maria Wiksten Ericsson, virksomhetssjef for Kirurgkliniken ved Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan til SVT Västnytt.

LES OGSÅ:

Østfolds største bygg

– Det blir jo en veldig attraktiv arbeidsplass. Det blir jo det mest moderne sykehuset i Norden – og kanskje i Europa. Vi håper at det frister helsepersonell med høy kompetanse, sier HR-direktør ved Sykehuset Østfold, Wenche Lyngholm.

Sykehuset er beregnet å koste 5,5 milliarder kroner, og skal stå ferdig allerede til jul, men først i mai starter innflyttingen. Da kommer psykiatri og poliklinikk. Resten av avdelingene flytter inn i november.

Sykehuset blir det største bygget i Østfold, og har kommet så langt at hele bygningsmassen er på plass, og er godt synlig for dem som kjører forbi på E6.

LES OGSÅ:

Her blir grunnsteinen for det nye sykehuset lagt ned

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brussalget i Norge kraftig ned

    Salget av brus i Norge har gått ned med 12 millioner liter hittil i år, melder NTB. Det er en nedgang på nesten 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Bryggeri- og drikkevareforeningens oversikt viser at salget av brus tilsatt sukker alene har gått ned med 12,48 prosent.

    Importerer brus og godteri
    Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
  • Uenige i forslag om vannskuter

    Politiet er sterkt kritisk til reglene for bruk av vannskuter som Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler kommuner ønsker å innføre, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Den foreslåtte fartsbegrensningen på fem knop inntil 150 meter fra land vil medføre store begrensninger også for politiet og være vanskelig å håndheve.