NRK Meny
Normal

Frykter ras – 28 personer evakuert

Det er oppdaget sprekkdannelser i en grunnmur nær en byggegrop i Sarpsborg. De evakuerte får flytte hjem i løpet av lørdag.

Sarpsborg

EVAKUERT: Geologer og anleggsarbeidere jobber nå med å stabilisere en byggegrop som kan ha forårsaket sprekkdannelser i nærliggende hus.

Foto: Petter Larsson / NRK

– Vi har et alvorlig tilfelle der det har begynt å bevege seg masser på en byggeplass, sier rådmann Unni Skaar i Sarpsborg.

Det var ved 15-tiden fredag at kommunen slo alarm da det ble oppdaget sprekkdannelser i et hus på Sandesund i Sarpsborg. Beboere reagerte på sprekkdannelser, og fryktet ras.

– Det er snakk om 28 personer fra seks bolighus som er evakuert. De er sendt til et hotell i Sarpsborg, forteller operasjonsleder Runar Eriksen i Øst politidistrikt til NRK.

Geolog jobber på stedet

Kommunen og politiet ble kontaktet, og har jobbet med evalueringen. Ifølge operasjonslederen har de vært i kontakt med beboerne, men ingen skal være skadet.

– Geologer er tilkalt, og det jobbes med å stabilisere dette. Blant annet legger de på masse, sier Eriksen.

Rådmann Skaar understreker at det ikke har vært noe ras, men at det likevel er nødvendig å være på vakt.

– Det er en byggegrop, og det er de nærmeste husene rundt byggeplassen som er evakuert, sier Skaar.

De evakuerte beboerne får ifølge SA tidligst flytte tilbake til husene sine lørdag.

Fikk stoppordre i frykt for ras

Ifølge SA er det to leilighetsbygg som er under oppføring i området.

Så sent som 7. november ble det ifølge avisa gitt stoppordre fordi det var fare for ras, og utbyggeren fikk frist til 1. desember med å sikre tomta.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi
  • Må betale erstatning etter ulykke

    En 22 år gammel mann må betale over 800 000 kroner i erstatninger etter en trafikkulykke på Osloveien i Moss for to år siden. Moss tingrett mener mannen kjørte svært fort og hadde for mange passasjerer i bilen. Bilen tok fyr og ble totalskadd etter ulykken, den domfelte og en passasjer ble skadet. Han må også utføre 60 timer samfunnstraff.