NRK Meny
Normal

Frykter mangelfull skilting på nye E18

Ordføreren i Eidsberg er redd for at det ikke vil bli godt nok skiltet til viktige steder i kommunen når veien åpner neste sommer.

Ny E18 i Eidsberg

Den nye E18-strekningen er foreløpig kun åpen for anleggstrafikk.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Det blir tre avkjøringer langs de åtte kilometerne med ny vei mellom Melleby og Momarken. Eidsberg-ordfører Erik Unaas (H) og hans kollega i Trøgstad har blant annet bedt om at det blir skiltet til Momarken travbane, Høytorp fort og tettstedene i de to kommunene.

Erik Unaas

Ordfører i Eidsberg kommune, Erik Unaas (H).

Foto: NRK

– Vi har laget en felles liste som ble spilt inn til vegvesenet høsten 2012, på disse tre nye kryssene, sier Unaas til NRK.

Savner dialog

Veien skal stå klar sommeren 2014, og ordføreren er nå bekymret over at stedsskiltingen er blant de få tingene som mangler.

– All asfalt er på plass, mye av skiltingen ellers og lysene. Sånne ting er mer eller mindre ferdige. Det som gjenstår er de store avkjøringsskiltene, og det er jo nettopp det vi vil ha en diskusjon på.

Unaas sier at vegvesenet har lovet å gå i dialog om skiltingen, men at denne har uteblitt. Både han og Trøgstad-ordfører Ole-André Myhrvold har purret.

– Vi har for eksempel behov for å være tydelige på hva som er den raskeste avkjøringen inn til Mysen sentrum. Vi har også noen næringsområder som det er viktig for oss å markere. Både på handel, bensinstasjoner og overnattingstilbud, sier Eidsberg-ordføreren.

– Jobber med saken

Unaas frykter blant annet at besøkstallene ved Høytorp Fort og Momarken vil få en knekk dersom det ikke blir skiltet godt nok til disse stedene.

Statens Vegvesens prosjektleder for E18-utbyggingen, Elin Bustnes Amundsen, forteller at det ikke er bestemt hvordan stedsskiltingen blir når veien skal åpnes.

– Vi har foreløpig ikke fått laget skilt til den strekningen som står ferdig nå, men det vil komme etter hvert. Jeg er fullt klar over at ordføreren i Eidsberg har visse ønsker, så vi jobber med saken, sier hun til NRK.

Amundsen forteller at saken nå er oversendt til veiavdelingen, men at hun ikke har noe tidsperspektiv på når det blir tatt en avgjørelse.

– Vi prøver så godt vi kan å ta hensyn til kommunenes ønsker, og de vil få tilbakemelding på hva resultatet blir når vi har sett på helheten her.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frykter skikarrieren kan være over

    Langrennsløperen Ola Vigen Hattestad fra Ørje frykter skikarrieren kan være over. Hattestad er motivert men 36-åringen, som har to VM-gull og ett OL-gull i sprint, har vært mye syk denne sesongen. – Er jeg ikke i form til mai, er jeg redd det er kjørt sier Hattestad.

  • Krever bedre pasientsikkerhet

    - For at pasientsikkerheten skal bli bedre, må IKT i helseforetakene være mye tydligere presisert i sikkerhetsloven. Det mener Stortingsrepresentant fra Senterpartiet for Akershus, Sigbjørn Gjelsvik. Denne uken ble det kjent at profesjonelle hackere har brutt seg inn i datasystemet til Helse Sør-Øst og PST tror det kan dreie seg om en fremmed stat. - Sikkerhetsloven er ikke tydelig nok når det gjelder helseopplysninger, sier Gjelsvik.